Eindelijk weekend: zondagen zonder plannen

Steve Boedt: “De ‘gedwongen’ werkvrije zondagen van het voorbije jaar zal ik niet gauw weer opgeven.” (Foto Pieter Clicteur) © Pieter Clicteur;Pieter Clicteur
Nancy Boerjan

Steve Boedt reisde jarenlang de wereld rond als life- en healthcoach, tot de wereld begin 2020 stilviel.

Sindsdien begeleidt hij zijn publiek meer dan ooit met workshops en lezingen vanuit zijn woonkamer in Brugge. En tegelijk ontdekte hij de geneugten van luie zondagen. “Ik deed mijn job altijd al graag en bijna non-stop. Ik wist niet wat een ‘weekendgevoel’ was, ik werkte door”, vertelt hij. “Maar de ‘gedwongen’ werkvrije zondagen van het voorbije jaar zal ik niet gauw weer opgeven.”

Voortaan betekent zondag voor Steven: rustig ontwaken, pistoletjes halen en een eitje bakken om zich daarna pas af te vragen wat hij samen met zijn man wil gaan doen. Als ze al iets wíllen doen. En zich daar allerminst schuldig over voelen. “Ik ben ook altijd al actief op sociale media. Ik motiveer anderen om gezond te leven, post regelmatig hoe ik dat zelf aanpak en daar heb ik geen moeite mee. Het hoort bij wat ik doe. Maar voortaan is zondag de dag waarop niemand hoeft te weten wat ik doe.”

Wat intussen wel uitgroeide tot een vast onderdeel van Steves nieuwe zondagochtendritueel is een wandeling met zijn tien maanden jonge husky Olaf. “We ontdekken samen de Assebroekse Meersen, een prachtig natuurgebied hier net om de hoek. Ik wandel er gemakkelijk een uur, in mijn eentje. Of ik bel een zus of een vriendin om onderweg een praatje mee te slaan. Vroeger haspelde ik zo’n gesprek in een paar minuten af, nu vragen zíj me soms om op te hangen omdat het wel lang genoeg heeft geduurd”, lacht hij.

www.steveboedt.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.