Eindelijk weekend: lopen voor een goed gevoel

Hannelore Verbeke: “Ik sta versteld van wat ik nu al kan, mijn doel is in zicht.” (Foto Joke Couvreur)
Nancy Boerjan

Zondag 17 oktober staat Hannelore Verbeke aan de start van de Amsterdam Marathon, een wedstrijd waar ze zich sinds zes maanden op voorbereidt.

Voor die tijd ging Hannelore (46) af en toe een paar kilometer lopen, maakte ze lange wandelingen of ging ze wat fitnessen, maar de coronacrisis en stilaan volwassen kinderen zorgden voor meer vrije tijd. En toen haar broer en triatleet haar verzekerde dat ‘iedereen een marathon kan lopen’ schreef Hannelore zich in een opwelling in voor de Amsterdam Marathon. Team Fischer Oostende, een organisatie van amateur- en semiprofessionele lopers, begeleidt haar sindsdien met loopschema’s op maat. En nu rijgt ze met Survivors Eye of the Tiger of andere beats in haar oren de kilometers aan elkaar, langs de Leie in Lauwe en Wevelgem waar ze woont.

“Vooral de langere duurlopen tijdens het weekend zijn momenten geworden waar ik naar uitkijk, terwijl ik vroeger niet eens zo graag liep”, vertelt ze. “Ik sta versteld van wat ik nu al kan, mijn doel is in zicht. Maar het is toch vooral de weg ernaartoe waar ik de mooiste herinneringen aan zal bewaren: het opbouwen van energie, de frustraties onderweg als het tegenzit, de voldoening als je toch weer verder komt… Het is er mij niet om te doen straks in Amsterdam een strakke tijd neer te zetten. Ik ben verre van een competitie-beest. Ik wil hier wel het gevoel aan overhouden dat ik op een goeie manier mijn doel heb bereikt. Ik zal het zélf gedaan hebben, op mijn tempo.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.