Eindelijk weekend: kicken op een podium

De weekends van Manon De Schepper, zangeres en frontvrouw van de band Wild Deuces, zijn gevuld met repetities en optredens. (Foto Joke Couvreur) © JOKE COUVREUR
Nancy Boerjan

Manon De Schepper houdt er een opvallende stijl op na. Make-up, kapsels, krullen maar ook de muziek van Ruth Brown, Etta James, Joss Stone en bij uitbreiding alles wat vintage ademt, boeien haar mateloos.

Ze was pas 18 toen ze haar eigen haar knipte en kleurde. Vandaag volgt ze een kappersopleiding, leert ze kleren naaien en maakt ze haarstukjes met exuberante nepbloemen. All dressed up zoekt ze vooral tijdens het weekend graag de rockabillyscene op, “al ga ik zelf voor de pin-upstijl, de stoerdere en meer sexy versie van rockabilly.”

Toen bleek dat ze ook over een paar goeie stembanden beschikt, nam de Hoogleedse een paar jaar terug deel aan bluesjams, freestyle zangsessies met muzikanten, onder meer in De Mooie Molen in Roeselare. Op Instagram postte ze ook wel eens filmpjes waarin ze zingt, in de badkamer of aan de afwas, en begin dit jaar vroeg Wild Deuces, een rockabilly, rhythm & rootsband, haar als zangeres en frontvrouw. “Ik heb in ijltempo zanglessen genomen, want qua zangtechniek stond ik helemaal nergens”, lacht ze. “En nu zijn de weekends dus gevuld met repetities en optredens. Die laatste zijn goed voor een ferme portie stress, maar dan op een goeie manier, zeg maar kicken. Het is allemaal nog nieuw maar ik amuseer me rot op een podium, ik smijt me helemaal. Na zo’n optreden voel ik me alsof ik de hele wereld aankan.”

Volg Manon op Instagram: @mean–missy–manon

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.