Eindelijk weekend: inpakken en wegwezen

Bea Mondelaers reist de wereld rond: “Mijn koffer staat gewoon altijd klaar.” (Foto Joke Couvreur)
Nancy Boerjan

Een job bij het communicatiebureau Glenaki Tourism Consultancy brengt een mens zo’n beetje overal in de wereld, maar zelfs als Beatrice Mondelaers tijdens weekends níét met reisjournalisten onderweg is, trekt ze er toch wel opuit.

Dan zoekt Beatrice (44) een vriendin op in Zuid-Frankrijk of een nichtje in Alphen aan den Rijn, of bezoekt ze haar ouders in Limburg. Om maar iets te noemen.

Een weekendje in haar charmante huisje in het Brugse stadscentrum kan ze best wel appreciëren, maar veel langer houden de stadsvesten niet stand als horizon. Reizen is haar leven en kost haar niet de minste moeite. “Ik ben intussen zó goed georganiseerd”, lacht ze. “Mijn koffer staat gewoon altijd klaar. Reiskleren, toilettas, koptelefoon… in geen tijd heb ik alles ingepakt – wist je dat je, als je je kleren oprolt, heel wat plaats wint? – en kan ik de deur uit. Dat ik geen gezin heb, maakt dat alles ook gemakkelijker natuurlijk. Ik hou nu eenmaal van mijn vrijheid.”

Te veel routine en vastigheid maken Beatrice onrustig. “Telkens iets nieuws beleven, andere mensen ontmoeten, verschillende ideeën ont-dekken ook: dat boeit me en houdt me in beweging”, verklaart ze haar reiskriebels. “Ik geloof ook dat reizen iemands kijk op de wereld en het leven verruimt. Mijn geest open houden, dat is allicht de belangrijkste reden voor mij om er telkens opnieuw opuit te trekken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.