Eindelijk weekend: de zondag is van ons

Bruce, Charlotte, Sonny en Stella-Rose: “Ravotten in speel- en trampolinepark Hangtime, een leuke manier om de zondag mee te beginnen.” (Foto Pieter Clicteur)
Nancy Boerjan

Voor Charlotte Arena en Bruce Lybeer, die samen de bekende Oostendse gastropub Bar Bristol uitbaten, is de zondag heilig.

“We vinden het heel belangrijk om één dag in de week voor te behouden voor ons gezin. Met jonge kinderen in huis is de zondag daar geknipt voor. Sonny (1) en Stella-Rose (4) zorgen ervoor dat we dan op tijd wakker zijn,” lacht Charlotte, “en dan trekken we er bijna altijd opuit. De zondag is van ons.”

Na een week hollen tussen de bar, school en babysit, kan Charlotte een rustige zondag wel waarderen. Op zondag kan veel en moet niets. Maar een van hun vaste adresjes is dan speel- en trampolinepark Hangtime, vlak bij Fort Napoleon. “Leuk om de dag mee te beginnen. Het park opent om 10 uur en het eerste uurtje is gereserveerd voor kleinere kinderen. We ontbijten er op ons gemak terwijl Sonny en Stella-Rose spelen en springen, er is ruimte, gezond eten en kinderen kunnen er gratis zoveel water drinken als ze willen. Dat ‘gezonde’ aspect speelt voor ons zeker ook mee.” Daarna gaat het ’s zomers richting surfclub of bezoeken ze bij minder weer het Ensorhuis of Mu.Zee waar allerlei leuks voor kinderen wordt georganiseerd. “Of we gaan asperges plukken in de duinen of het strand helpen opruimen. We vinden het zelf prettig om in de natuur te zijn, maar willen onze kinderen ook leren beseffen hoe alles groeit en hen daar respect voor bijbrengen.”

www.barbristol.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.