Een zee vanlijnen

Photography by Gus & Stella©Gus & Stella Gus & Stella
Photography by Gus & Stella©Gus & Stella Gus & Stella
Thalisa Devos
Thalisa Devos Chef Magazine

Alsof een leugendetector met een fluo inktpatroon in zijn naald tilt is geslagen. Zo zou een mens de grafische kunst van Floris Van Horelbeke(29) kunnen omschrijven. Of zouden de kleur rijke lijnen die uit zijn geest het papier op dwalen,in zijn sculpturen of in de muziek kronkelen, iets met de golven te maken hebben? Floris is een kind van de zee. Eentje dat enkele jaren het binnen-land indook, maar onvermijdelijk terug naar zijn roots werd gestuwd.

“Het is alsof de straatstenen hier zachter zijn”, dixit Floris. “Alsof alles hier gericht is op de zon en het altijd vakantie is”. Er is iets van aan, daar in Oostende. Er zit zachtheid in het sappige accent en in de altijd gezapige ontvangst. De woon-werkafstand is iets langer geworden voor Floris, ook nog vormgever bij DPG in Antwerpen, sinds hij van Gent naar Oostende verhuisde, maar de kust verslaat de stad. En op de trein is er meer tijd om te lezen. Wanneer hij niet moet werken, gaat hij in het weekend lopen op de dijk, wandelen met Otto, zijn Engelse buldog, of mensen kijken vanop een terras.

“Het is alsof de straatstenen hier zachter zijn”

Dag en nacht, week en weekend lopen ook bij deze kunstenaar altijd door elkaar. “Het weekend begint op vrijdagmorgen voor mij. Het is het moment waarop ik bekijk wat ik de afgelopen week gemaakt heb en reflecteer. Vandaag ga ik nog richting Antwerpen, de expo van Dennis Tyfus bij Tim Van Laere bekijken en even langs Pizza Gallery. Erna kook ik met veel plezier voor vrienden. Ze komen hier, aan de zee, graag op bezoek. Het zal dat vakantiegevoel zijn.”

Floris exposeert vanaf vrijdag 2 juli bij Platvvorm in Deinze. Samen met negen andere kunstenaars van wie het werk (on)gewild met dat van Roger Raveel interageert.

@floris_hoorelbeke

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten