Een schommelstoel om plat te knuffelen

Nancy Boerjan

Een zwevende schommelstoel met hoge aaibaarheidsfactor voor mooie moeder-en-kindmomentjes… Het leek Michèle Lievens een fijn en fantasievol idee, en aangezien ze niet de gewoonte heeft om het daarbij te laten, is het bijzondere zitmeubel Shepherds Place intussen een feit.

Michèle Lievens (25) startte haar carrière als commercieel afgevaardigde in het zetelbedrijf LF Selection, dat haar ouders sinds jaar en dag runnen in Izegem. Een job die haar op het lijf geschreven is, maar Michèle wilde meer: ze voerde ook oude kelims uit Turkije in, waarvoor hier een markt bleek te bestaan, en ontwierp een eigen kussencollectie. “Door mijn job kom ik heel vaak in mooi ingerichte woningen en zie ik dat interieurdesigners voortdurend op zoek zijn naar vernieuwing. Ik ondervond dat mijn kelims minder gegeerd werden, en schakelde over op patchwork van koeienhuiden, later van schapenhuiden. Die laatste vind ik echt heel mooi als materiaal, maar ik miste de warmte en exclusiviteit die een kelim in huis brengt.”

Michèle besloot op zoek te gaan naar iets waarin ze de troeven van een kelim én schapenhuid kon combineren. “Ik zette me aan het tekenen, maar een sofa in schapenhuid bleek er erg log uit te zien. Dat bracht me op het idee om een zwevend meubel te ontwerpen, rond van vorm en met een hoge gezelligheidsgraad. Ik wilde een zitmeubel waarin een moeder een fijn moment kan beleven met haar kinderen. Iets wat een plekje kan vinden in een kinderkamer, in een leeshoek of gewoon aan de haard…”

“Ik wil de Shepherds Place bekendmaken in de hele wereld”

Een goed idee! En dan?

Aan fantasie ontbreekt het Michèle allerminst. Maar om haar idee gestalte te geven, moest ze een beroep doen op de knowhow van haar vader. “We moesten op zoek naar een materiaal dat we in een ronde vorm konden krijgen, dat sterk was en waarin geniet kon worden. Want de huiden lijmen, was dan wel gemakkelijker, maar ook minder degelijk. Toch kwamen ze tot het beoogde resultaat: de Shepherds Place, een zwevende schommel bekleed met schapenhuid.” Maar dat was nog niet alles. Een team vinden, dat geloofde in Michèles gekke idee, bleek nog moeilijker te zijn. Uiteindelijk lukte het haar om een jong productieteam van haar project te overtuigen. “En nu zijn mijn zitmeubelen klaar! We hebben enkele modellen uitgevoerd, maar klanten kunnen ze natuurlijk ook laten uitvoeren in zelfgekozen kleuren.”

Het is de bedoeling dat het zitmeubel aan het plafond wordt opgehangen, maar voor wie die mogelijkheid niet heeft, kan een voet in smeedijzer gemaakt worden. Dan schommelt de stoel weliswaar niet meer, maar hij blijft wel even ‘cosy’.

“Het is mijn droom om de Shepherds Place bekend te maken in de hele wereld”, vertelt Michèle enthousiast. “Elk meubel wordt gelabeld en genummerd, dit zijn unieke objecten. We zoeken dan ook naar exclusieve verkooppunten. Je kan ze nu al vinden bij RR Interieur in Knokke-Heist.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.