Een interieur helemaal op maat

Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Sandy De Keyser (35) en Sylke Vandercruysse (30) zijn de werkkrachten achter timmer ateljé, een gloednieuw merk van kindermeubilair. Met dit gezamenlijke project streven ze ernaar om esthetiek en functionaliteit met elkaar te verzoenen, precies zoals ze vijf jaar geleden hun renovatiewoning in Kortrijk hebben aangepakt.

“Wij zijn al samen sinds mijn vijftiende. Nadat ik was afgestudeerd, waren we dus al klaar om samen te hokken”, begint Sylke, die van Langemark afkomstig is en nu bij hogeschool VIVES in Kortrijk werkt. “De zoektocht naar een eigen stekje verliep echter wat stroef en toen vijf jaar geleden bleek dat er een tweeling op komst was, hebben we onze scope wat bijgesteld. Eerst wilden we alles volledig zelf renoveren, maar toen mocht het plots toch instapklaar zijn. Voor Sandy, die in Vladslo opgroeide, hoefde die nieuwe thuis ook niet meer landelijk gelegen te zijn.”

De garage is 60 centimeter uitgegraven. In de oprit zit verwarming.
De garage is 60 centimeter uitgegraven. In de oprit zit verwarming.© Wouter Verheecke

“Zo kwamen we hier terecht, in deze rijwoning die halverwege de vorige eeuw is gebouwd. We voelden allebei meteen die fameuze klik. De vorige eigenaars hadden de bel-etage grondig gerenoveerd, maar toch hebben wij nog heel veel naar onze hand gezet”, vult Sandy aan.

Bolle buik

De twee hebben daarbij vooral de beschikbare ruimte optimaal benut, met veel maatkasten en bergingen. Dat hoeft niet te verwonderen, want Sandy werkt als schrijnwerker en interieurvormgever met zijn broer en vader bij het familiebedrijf in Diksmuide. “We hebben het huis gekocht toen ik zwanger was en zijn erin getrokken toen de kindjes zes maanden oud waren. Tijdens de renovatie verbleven we bij mijn ouders in Marke, zodat de tweeling daar ‘s avonds rustig kon slapen terwijl wij hier verder aan de slag gingen. De werken zelf heb ik natuurlijk vooral aan Sandy moeten overlaten. Wij houden gelukkig van dezelfde, strakke stijl, maar er zijn toch enkele opvallende lichtarmaturen die ik zelf nooit gekozen zou hebben”, lacht Sylke.

Een interieur helemaal op maat
© Wouter Verheecke

Zweten in kelderverdieping

“Ik ga vooral uit van het ontwerpkundige aspect. Sylke heeft ook oog voor het praktische en zo vullen wij elkaar aan”, pikt Sandy in. Hij plaatste een badkamermeubel, een bedmeubel en de maatkasten in de kinderkamers, maar zweette het hardst in de onderste van de vier verdiepingen. “De garage heb ik 60 centimeter uitgegraven, omdat onze wagen er anders niet in kon. Er zit zelfs verwarming in de oprit, zodat we in alle weersomstandigheden vlot binnen en buiten kunnen rijden.” Ook in de tuin zien we dergelijke foliekes. “De staande lamp op het terras is tegelijk een verwarmer en een muziekbox. En achter deze houten kastwand zit een kleine buitenkeuken verstopt”, leidt Sylke ons verder rond.

Een interieur helemaal op maat
© Wouter Verheecke

Design en kinderen

Door al dat maatwerk en de designstukken ziet het interieur er heel afgelikt uit. Wordt hier wel geleefd? “Toch wel”, lacht Sylke. “Een kind moet kunnen spelen en dan weet je dat er ooit eens een zwarte streep op die witte muur zal komen. Sandy heeft het daar wel moeilijker mee dan ik en zal dat meteen proberen te camoufleren. Al heeft hij daar nu wel vrede mee genomen, omdat we na de communie van de kindjes sowieso opnieuw gaan schilderen”, vertelt Sylke.

Zelfs in het kleinste kamertje bleef geen enkele ruimte onbenut.
Zelfs in het kleinste kamertje bleef geen enkele ruimte onbenut.

De twee trekken de aanpak van hun renovatie nu ook door in timmer ateljé. “We gaan telkens voor mooie ontwerpen in hippe pastelkleuren, maar de meubeltjes zijn tegelijk ook multifunctioneel, compact, degelijk en onderhoudsvriendelijk. Ook veiligheid is belangrijk, want je wil natuurlijk niet dat er een kinderhandje klem komt te zitten. Voor de uitwerking van een nieuw item helpt het dus zeker dat wij jonge ouders zijn en dat we met Louis en Emile twee enthousiaste proefkonijntjes kunnen inschakelen!”

In de keuken zien we overal maatwerk.
In de keuken zien we overal maatwerk.© Wouter Verheecke

www.timmeratelje.be

Achter de houten kastwand zit een kleine buitenkeuken.
Achter de houten kastwand zit een kleine buitenkeuken.© Wouter Verheecke

Louis en Emile zijn de proefkonijnen van het kindermeubilair van timmer ateljé.
Louis en Emile zijn de proefkonijnen van het kindermeubilair van timmer ateljé.© Wouter Verheecke

De eeneiige tweeling kreeg dezelfde slaapkamer, weliswaar in spiegelbeeld.
De eeneiige tweeling kreeg dezelfde slaapkamer, weliswaar in spiegelbeeld.

Een interieur helemaal op maat

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.