Dromen tussen bomen

Goedele Verrecas is freelancejournaliste, copywriter en enthousiaste mastertailor bij Café Costume Brugge. En graag onderweg, op zoek naar de mooiste interieurs, architectuur en leuke to do’s. On the Go-Go. Reizen en ontdekken, altijd en overal. Wat nu? Reisdromen creëren. Tweewekelijks lees je hier haar reistips om bij te houden.

Sterretjes zien

Nido sull’Albero. Een kleine cocon tussen de groene heuvels van Casentino in Toscane. Waar de natuurlijke eenvoud en het trager leven zonder enige twijfel iedereen omarmen. Uitrusten in stijl. Con un buongiorno, un bacio e un caffe. Het Nationale Park van Foreste Casentinesi kleurt het panoramische zicht vanuit de tweepersoonsslaapkamer. Inclusief wauwfactor en ademloze sterrennachten.

www.nature.house

Beeld-schoon

Nieuw-Zeeland telt vele kleine kustdorpen. Net buiten Kaikoura een zerowastegemeenschap kijken vijf Hapuku-boomhuizen uit over eindeloze natuurpracht. Ze zweven tien meter boven de grond met een grandmaster view : de honderd jaar oude kanukabomen van het Seaward Kaikouragebergte en de Grote Oceaan. Ecotoerisme? Vink je eenvoudig af met een strand- of botanische wandeling, de vele MTB-tracks of het surfstrand Mangamaunu. En waar je ook vandaan komt, voor de retourvluchten naar Nieuw-Zeeland plant Hapuku bomen ter compensatie.

www.hapukulodge.com

Bij de berggorilla’s

Bisate Lodge, Rwanda. Architectenbureau Nicholas Plewman uit Johannesburg drukt zijn duurzaamheidsstempel op deze fabuleuze lodges. Setting? Het natuurlijke amfitheater van een geërodeerde vulkanische kegel, grenzend aan het Volcanoes National Park, met uitzicht op de vulkaantoppen van de Bisoke en Karisimbi. En de natuurlijke habitat van de beschermde berggorilla’s. De lodges maken deel uit van een bijzonder project ter ondersteuning van de lokale cultuur en een herbebossingsprogramma. Een reis waarbij de tijd vervaagt en beleving een understatement is.

www.atelier-africa.com

Terug naar de natuur

De Zweedse bossen worden vereerd en gerespecteerd. Om hun kracht en heilzame grootsheid. Urnatur geeft je Ödeshög grenzeloze rust en vrijheid, waarbij je incheckt in een van de ecoboshutten of boomhutten. Hier stap je uit het ritme van te snel leven. Connecteer je met de betekenis van duurzaamheid, wellustige mospaden en leven zonder elektriciteit. Back to basic . Favoriete stays? De Eco Treehouse Lodge en de Wolf Cot & Moss Temple.

www.urnatur.se

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.