De werkplek van Steven Spillebeen

Binnenkijken bij ondernemende en creatieve West-Vlamingen doen we deze week bij Steven Spillebeen.

De Izegemse Roeselarenaar Steven ‘Spillie’ Spillebeen schopte het in 2000 tot held van de natie door de eerste editie van Big Brother te winnen.

Hij was vertegenwoordiger in onderhoudsproducten, eigenaar van een modellenbureau en hij was ook actief in de financiële wereld. Hij stortte zich ook op de modewereld met een eigen kledinglijn Rebel. Dat deed hij vijf jaar met succes. Op een gegeven moment werd het allemaal wat te veel. “Ik was nog geen dertig en draaide een jaarlijkse omzet van twee miljoen euro. Ik had te veel stress en wilde me weer amuseren.”

In 2014 start hij Earnieland.be, een digitale klantenkaart waarmee je kan winkelen in ruim 1.000 webshops, en de Robin Hood onder de webshops. “De commissie die we ontvangen, storten we terug naar de klanten.”

140 potjes met wax

De werkplek van Steven Spillebeen

Naast de prijzenpot hield Steven ook 140 potjes met wax over aan zijn Big Brother-avontuur. “Die werden door supporters over de omheining gegooid, nadat Big Brother mijn potjes had afgepakt. Mijn haar moet altijd goed liggen, toen ook al. Ik heb trouwens vorig jaar pas mijn laatste Big Brother-potje opgebruikt. Ook nu staat de wax nog altijd binnen handbereik…”

Headset

De werkplek van Steven Spillebeen

“Negenennegentig procent van mijn meetings voor Earnieland doe ik via de computer. Vergaderen doen we hier met Skype, waardoor we via het internet kunnen telefoneren met een headset. Dit betekent efficiënt werken en geen uren tijdverlies in de file dus.”

Oploskoffie

De werkplek van Steven Spillebeen

Koffie is een ritueel bij Steven. “Na de onmisbare kop bij het ontbijt volgt er nog een kopje op ons kantoor. Ook net na de middag maak ik tijd voor een goede kop koffie. Werk ik langer door, komt er ‘s avonds nog een kopje bij.” Hij zweert bij oploskoffie! “Voor mij geen gedoe met koffiepads, capsules of zelf opgieten zoals in grootmoeders tijd. Het is trouwens ook een pak goedkoper.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.