De werkplek van Sara Delesie

Redactie KW

Binnenkijken bij ondernemende en creatieve West-Vlamingen doen we deze week bij Sara Delesie.

Sara Delesie is 26 jaar en verbouwt samen met haar vriend Andreas Vanhauwaert een woning in Zwevegem. Ze is geboren en getogen in Kortrijk.

Ze ging naar de Provinciale Tuinbouwschool in Kortrijk, waar ze studeerde voor florist in leertijd.

Sara is keramist. Ze volgde drie jaar les aan de Academie voor Schone Kunsten in Kortrijk. Op dit moment heeft ze haar atelier thuis op de bouwwerf. Ze focust op functionele stukken en werkt voor particulieren en horecazaken. Regelmatig verkoopt ze op lokale markten.

Geruild kopje

De werkplek van Sara Delesie

“Onlangs stond ik met mijn spullen op Bazar Magiek van La Petite Fabriek in Doornik en wat bleek? De persoon naast me verkocht ook handgedraaide keramiek. Ik had eerst wat schrik, maar het werd uiteindelijk een heel toffe dag. We konden goed babbelen en we kozen elk een potje uit elkaars werk. Ik vind het super als je iets kan ruilen. Nadien merkte ik dat mijn collega nog twee stukken in mijn tas had gestopt. Het kopje herinnert me aan die fijne ontmoeting met Aster Caemaert en de leuke verrassing.”

Franse bloempot

De werkplek van Sara Delesie

“Ik ben verzot op planten. De pannenkoekenplant is een van mijn lievelingen, ik probeer ermee te kweken in mijn eigen potjes. Deze bloempot werd tijdens een vakantie in Frankrijk gebakken in de houtoven van een bevriende keramist, Koen Ghesquière. Het was een non-stopproces van 16 uur, waarbij we zelf hout moesten sprokkelen en kappen en vuur stoken. De pot is niet geglazuurd, het is de vlam die ertegen sloeg die je ziet. We sliepen er in een tentje op een heel mooi domein in het dal en leefden er in pure vrijheid.”

Labrador Rolo

De werkplek van Sara Delesie

“Rolo is onze baby. Hij is een labrador van één jaar en acht maanden. We hebben hem gekocht bij particulieren, dat was een absolute voorwaarde. We wilden niet bij broodfokkers terechtkomen. Op een boerderij in Deinze vonden we hem. Rolo gaat overal met ons mee en hij blijft altijd bij me als ik aan het werk ben, zo ben ik nooit alleen. Hij heeft de tijd van zijn leven nu het hier een werf is. Alleen als er werken aan de gang zijn, moet hij het huis uit. Dan loopt hij met me mee als ik naar Kortrijk fiets.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.