De werkplek van Filip Vandewiele en Bruno Seys

Filip Vandewiele en Bruno Seys. © Fien Cools
Nancy Boerjan

Binnenkijken bij ondernemende en creatieve West-Vlamingen doen we deze week bij Filip Vandewiele en Bruno Seys.

Een kijkboek voor de leeslust

De werkplek van Filip Vandewiele en Bruno Seys
© Fien Cools

Na een decennium buiten de lijntjes kleuren tekenden Bruno en Filip voor een driedelige portofolioreeks. Will Draw For Fun is een ‘lookbook’ van illustraties, “een kijkboek voor de leeslust en een neen aan de visuele vervuiling“. Het tweede booklet kreeg de naam Will Write For You en brengt een ode aan het geschreven woord. Het slotstuk is een campagnecourant, Will Work For Awards, die een loopje neemt met de wondere wereld van reclameprijzen en verschijnt in januari.

De West-Vlaamse kaart van Gent

De werkplek van Filip Vandewiele en Bruno Seys
© Fien Cools

In het kader van het befaamde circulatieplan brachten Filip en Bruno Gent uitvoerig in kaart. Voor de gelegenheid werd de Arteveldestad omgedoopt tot ‘Hoofdstad van West-Vlaanderen’ “onze roots liggen in de Westfluten” en werd het kantoor met een eigen landmark gesitueerd. “Een kwestie van onszelf op de kaart te zetten, zeg maar. We hebben de hele kaart van Gent overtrokken, centimeter per centimeter, en daar alle bekende landmarks op aangeduid.”

Hersenmassa als stormcentrum

De werkplek van Filip Vandewiele en Bruno Seys
© Fien Cools

Stormen met het brein, dat is dagelijkse kost voor deze creatievelingen. Grijze (gekleurde) cellen zijn dan ook het epicentrum van het bureau. “We bedenken voortdurend nieuwe concepten en spitsen ons toe op creatief communiceren. Niks belangrijker voor ons dan het brein, en dat hangt bijgevolg middenin ons kantoor. Voor Jazz in ‘t Park 2015 hebben we bijvoorbeeld een straffe campagne verzonnen.” Dit en andere hersenspinsels vind je terug op de site.

Wie zijn Filip en Bruno?

Filip Vandewiele (39) groeide op in Oudenburg met De Zeewacht, Bruno Seys (40) in Rekkem met De Weekbode. Beiden werken al ruim een decennium samen en richtten het creatieve collectief What’s in a name? op. Sinds een jaar houden ze kantoor-mét-tikibar in het hippe Dok-Noord in Gent. De cocktaillounge en huiselijke sfeer zijn er volgens Filip en Bruno “om toffe klanten op een informele manier te ontvangen en omdat ideeën niet altijd in een duffe of steriele ruimte ontstaan.”

Het duo geeft als Flipowski! en Brunowski! ook van katoen met Aaitski!: een eigen T-shirtlabel met kekke prints voor grote en kleine kinderen. Andere creatieve pseudoniemen zijn BRILIP, Seysje & Vandewielewaal, Kingseys & The Knight Writer, The Fresh Cocques…

Info: www.what-s-in-a.name

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.