De roep van de zee

Thalisa Devos
Thalisa Devos Chef Magazine

Oostende is sinds een jaartje als een derde, na mijn geboortestad Kortrijk en huidige plek Gent, thuis. Sinds de zee mijn ouders riep, hoor ik haar ook steeds vaker fluisteren.

Oostende is sinds een jaartje als een derde, na mijn geboortestad Kortrijk en huidige plek Gent, thuis. Sinds de zee mijn ouders riep, hoor ik haar ook steeds vaker fluisteren. Dus rijd ik zo om de twee weken richting kust. Om even te wandelen, de zilte lucht op te snuiven of een terrasje te doen. Er bougeert iets daar in Oostende. Dat weet fotografenduo Gus & Stella ook. Na enkele jaren wonen en werken in Londen kwam het koppel heel bewust in Oostende wonen. Voor deze special Kust selecteerden zij zorgvuldig acht andere creatievelingen uit hun nieuwe thuisplek.

“Sinds de zee mijn ouders riep, hoor ik haar ook steeds vaker fluisteren”

Allen kunstenaars die bezig zijn met beeld, muziek, dans of performance. Allen of geboren in Oostende, of aangetrokken door de lokgroep van het nieuwe creatieve walhalla van West-Vlaanderen. Ook Floris, de kunstenaar die deze week in onze rubriek Eindelijk Weekend prijkt, keerde na een omzwerving terug naar zijn roots. Hij leerde me er vorige week niet alleen The Jolly Sailor, soms spreekt een naam voor zich, maar ook Het Mosselhuis kennen. Een plek waar de verhalen in het behang en aan de geruite napjes kleven. Een plek waar tongskes en geirnazen op de kaart prijken, afhankelijk van wat de vangst ‘s nachts bracht. Deze tip en heel veel andere vinden jullie in deze extra dikke KW Weekend. Wij gaan er nu negen weken uit en zijn er weer op drie september.

Fijne vakantie!

Cover: Gus & Stella

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten