https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

De perfecteharmonie

chef Maarten Bouckaert
Thalisa Devos
Thalisa Devos Chef Magazine

Bij Castor in Beveren-Leie geen onnodige tierelantijntjes op je bord, wel een

harmonieus uitgekiend menu. Visuele en smaakvolle prikkeling verzekerd.

“Lokaal én alleen het allerbeste.”

“Heerlijk koken is voor mij de ultieme vorm van gastvrijheid”, het zijn de woorden van chef Maarten Bouckaert. En of ze in Beveren-Leie gastvrij zijn. Stefanie ontvangt ons alsof we thuis zijn en stelt ons kort voor in de open keuken waar Maarten en zijn team sereen de service voorbereiden.

De architectuur van het restaurant licht al een tipje van de sluier van wat we van de keuken mogen verwachten. Een modern strak gebouw waar beton en hout samenkomen. Geen tierelantijntjes, wél uniek en harmonieus. Binnen waan je je in een eigentijdse oase van rust tussen het comfortabele design en de kunst aan de muren. Maarten leerde het vak bij Hostellerie St. Nicolas in Elverdinge, The Fat Duck in Engeland en De Karmeliet in Brugge en was daarna zes jaar lang souschef bij Peter Goossens.

“Castor staat voor een toegankelijke gastronomie met de beste producten die er op dat moment te vinden zijn”, aldus Maarten. “Een spektakelshow geven hoeft niet, wij doen normaal, koken superlekker, zonder triviaal te worden. Hoe ingewikkelder je keuken wordt, hoe minder mensen begrijpen wat de bedoeling precies is. Uniek en origineel zijn met de Castor-stempel, dat is ons ding. Wij werken samen met iemand die ons laat weten wat het aanbod van de lokale bioboeren is. Zo komen onze tomaatjes uit Ruddervoorde en de prei uit de Westhoek. Wij doen heel bewust een beroep op zijn diensten. Lokaler wordt het niet, tenzij je zelf teelt.” Dat voel je op je bord. Waar de rode draad verse seizoensproducten zijn die evenwichtig samengaan en niet alleen de smaakpapillen maar ook visueel prikkelen.

Covid-19 heeft er ook bij Castor ingehakt. “Na een korte pauze zijn wij overgegaan op takeaway. Het heeft ons doen nadenken en enkele zaken – nog meer dan voordien – doen beseffen. “Kwaliteit is het allerbelangrijkste. Wanneer we iets doen, moeten we er volledig achterstaan. Vandaag is het restaurant weer open, met wat minder zitplaatsen. Bewust, want wij willen geen afscheidingen plaatsen, liever afstand creëren dan. Daarom is takeaway in het weekend nog altijd mogelijk.” Wij gingen proeven voor corona, het huidige menu (drie-, vier-, vijf- of zesgangen) is te raadplegen op de website.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.