De favoriete restaurants van Wim Vansevenant

© Kurt Desplenter
Tom Gheeraert

Oud-wielrenner Wim Vansevenant heeft een bijzonder record op zijn palmares. Hij is nog altijd de enige wielrenner die drie keer na elkaar als laatste eindigde in het eindklassement van de Tour de France. Nu zijn topsportdagen achter de rug zijn, geniet hij met volle teugen van het leven en op culinair vlak doet hij dat bij deze adresjes.

“Rap en lekker”

De favoriete restaurants van Wim Vansevenant

“Het adresje waar ik heel graag ga en dat dus niet mag ontbreken bij mijn restauranttips is Brasserie Heuvelhof in Torhout, vlak bij het kasteel van Wijnendale. Het eten is er heel lekker, maar ook belangrijk is de vlotte bediening, want ik ben iemand die niet graag lang aan tafel zit. Ik ben nogal ongeduldig, dus voor mij moet het rap vooruitgaan.”

“Echt vleesrestaurant”

De favoriete restaurants van Wim Vansevenant
© Benny Proot

“Restaurant De Engel in Ichtegem is ook een van mijn favoriete adresjes. Om te beginnen is het niet ver gelegen van mijn woonplaats Eernegem. Maar het is ook een heel lekker vleesrestaurant. Specialiteiten zijn côte à l’os en lamsribbetjes geroosterd op houtskool en in het seizoen hebben ze ook superlekkere wildgerechten.”

“Lekkere frietjes”

De favoriete restaurants van Wim Vansevenant
© Benny Proot

“Uitgebreid tafelen in een sterrenrestaurant is niet aan mij besteed. Daar heb ik het geduld niet voor. Geef mij dan maar liever een goeie frituur, zoals Wagon 33 in Jabbeke. Ik zal niet zeggen dat het de beste frituur is, maar de frieten zijn er in ieder geval heel lekker. Daar ben ik nogal kieskeurig in. De uitbater ken ik al heel lang. Als we nog eens langsgaan, dan is het altijd mooi meegenomen dat we elkaar nog eens terugzien.”

“Goeie boerenkost”

De favoriete restaurants van Wim Vansevenant

“Restaurant Lettenburg in Diksmuide hoort wat mij betreft ook in het rijtje thuis omdat ze er goeie, ouderwetse, simpele boerenkost serveren. Ik ben geen grote liefhebber van al die tralala in sommige restaurants. Geef mij maar een schelle spek of slibtongetjes met een goeie plak boter, dingen die aan de ribben blijven plakken. Dat we het ‘s anderendaags kunnen zien op de weegschaal nemen we er met plezier bij.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.