De favoriete restaurants van Vincent Vermeulen

Tom Gheeraert

Vincent Vermeulen is oprichter en directeur van de School for Butlers and Hospitality in Hertsberge. In januari opende hij een tweede school in Luxemburg en eind dit jaar staat de opening van een butlerschool in Italië gepland. Vorig jaar schreef hij het boek ‘Wat wij kunnen leren van butlers’. Hoewel hij gastvrijheid hoog in het vaandel draagt, laat hij voor zijn favoriete adresjes vooral zijn smaakpapillen kiezen.

Sterwaardig

De favoriete restaurants van Vincent Vermeulen
© Davy Coghe

Aalter is wel net niet West-Vlaanderen, maar Restaurant Woestyne is zeker een vermelding waard. Dat vind ik een fantastisch restaurant. Het wordt uitgebaat door twee jonge mensen die twee jaar geleden gestart zijn. Ze werken op een heel hoog gastronomisch niveau, niet alleen wat het eten betreft, maar zeker ook op het vlak van gastvrijheid. Voor mij mochten ze al twee jaar aan een stuk een ster gekregen hebben.”

Lekker simpel

De favoriete restaurants van Vincent Vermeulen
© Davy Coghe

“De Belegde Boterham in Brugge is een vaste waarde geworden voor mij. Ik ga daar al zeker twintig jaar. Ze serveren simpele slaatjes en andere gerechten, maar ik vind het altijd fantastisch als simpele dingen heel lekker gemaakt worden. In De Belegde Boterham vind je dat. Het interieur verandert ook vaak van uitzicht en is met veel smaak ingericht. Zaakvoerster Franny heeft een hippe kijk op voeding. Dat vind ik ook fantastisch.”

Klassiekers aan de kust

De favoriete restaurants van Vincent Vermeulen
© Davy Coghe

“Voor mijn volgende keuze gaan we naar de kust. In restaurant Charl’s in Knokke-Heist heb je echt alle klassiekers op de kaart staan: van een steak tartaar tot paling in ‘t groen en lamskroon met dragon, boontjes en gratin dauphinois. Wat ik er bijvoorbeeld heel graag eet is een stukje varkensvlees met Blackwellsaus. Dat is een roomsaus gemaakt met pickles. Dat vind ik heerlijk.”

Japans in Brugge

De favoriete restaurants van Vincent Vermeulen

“Tanuki is een Japans restaurant in Brugge. Al sinds jaar en dag biedt het op een zeer hoog niveau Japans eten aan. Chef Ivan Verhelle verbleef zelf een hele tijd in Japan en leerde daar de kooktechnieken. Ik eet heel graag sushi en heb al heel wat Japanse restaurants bezocht, zelfs tot in Londen en New York, maar Tanuki staat voor mij nog altijd in de top drie op wereldvlak.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.