De favoriete restaurants van Sven Decaesstecker

© Kurt Desplenter
Tom Gheeraert

De Spelen van Rio 2016 waren de laatste van vier Paralympische Spelen voor zwemmer Sven Decaesstecker. Daarnaast pakte de Roeselarenaar nog vijf EK-medailles en twee WK-medailles. Als bestuurslid van de Oostendse zwemclub ROSC won hij drie keer de sporttrofee van de stad Oostende. Na Rio zette hij een streep onder zijn topsportcarrière. Sinds vorige week is hij zwembadmanager voor de Kortrijkse zwembaden van Lago.

Van In achterna

De favoriete restaurants van Sven Decaesstecker
© Benny Proot

“L’Estaminet in Brugge is een plaats waar ik al heel lang ga. Mijn ouders gingen er vaak en ik ben er blijven naartoe gaan. Ik ken dan ook de mensen die de zaak uitbaten. De kaart biedt voor elk wat wils, maar ik maak het me daar altijd gemakkelijk en neem een spaghetti. Voor mij is het de beste spaghetti die je kan eten. Het restaurant is ook bekend omdat het geregeld ter sprake komt in de boeken van Pieter Aspe.”

Iraanse ontdekkingen

De favoriete restaurants van Sven Decaesstecker

“Funky Food in Kortrijk is een iets chiquere plaats om uitgebreider en fijner te eten. Ik vind het er heel aangenaam en gezellig zitten. De eigenaar heeft Iraanse roots. Mijn tip is dan ook het Iraanse ontdekkingsbord, met verschillende Perzische specialiteiten als voorgerecht. Ik heb er echter al veel verschillende gerechten geprobeerd en ze waren altijd heel goed. Vandaar dat dit restaurant zeker niet mocht ontbreken.”

Nostalgische frieten

De favoriete restaurants van Sven Decaesstecker

“Frituur Monique is nu in Gits, maar was vroeger aan het Roeselaarse station. Toen ik in het middelbaar zat, passeerde ik daar af en toe. Door de werken aan het station verdween de frituur van mijn jeugd er. Toen ze begonnen in Gits vond ik de weg terug. Niet dat ik superveel frieten eet, maar als ik er eet dan liefst die van bij Monique. De frieten zijn lekker, maar nu ook weer niet zóveel beter dan elders. Het is gewoon een kwestie van nostalgie.”

Van ouders op zoon

De favoriete restaurants van Sven Decaesstecker
© Davy Coghe

“Ik ga heel graag naar Resto Mojo in Brugge, maar ik geraak er maar zelden. Het is een populaire zaak waar je een tijdje op voorhand moet reserveren. Doordat ik iemand ben die graag ongepland op restaurant ga, komt het er niet zo veel van. De uitbaters zijn de vroegere uitbaters van L’Estaminet, dus ik ken de zaak door mijn ouders. Ze is in de stijl van Funky Food, dus voor de liefhebber van uitgebreid tafelen en de fijnere keuken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.