De favoriete restaurants van Romanie Schotte

© VDB
Tom Gheeraert

Romanie Schotte (20) mocht zich in 2017 een jaar lang het mooiste meisje van België noemen. Op 13 januari gaf de Brugse schone haar kroontje van Miss België door aan de Antwerpse Angeline Flor Pua. Nu kan ze zich eindelijk weer volledig toeleggen op haar studies, al klust ze hier en daar nog bij als model.

Lekkere salades

De favoriete restaurants van Romanie Schotte
© Davy Coghe

“Over de middag ga ik heel graag lunchen bij Nomad in Brugge. Ze hebben daar heel lekkere salades, onder andere met quinoa en geitenkaas. Het is iets nieuws. De zaak is nog niet zo lang open, maar echt een meerwaarde voor ‘t Zand. Ze hebben altijd goeie suggesties en een menu van de dag. Maar het is er vooral lekker. De chefs doen dat heel goed.”

Sterrenniveau

De favoriete restaurants van Romanie Schotte
© Davy Coghe

“Bistro Refter in Brugge is ook zeker een aanrader. Die zaak wordt uitgebaat door Louis Van Hecke, zoon van sterrenchef Geert Van Hecke, en zijn vrouw. Daar ga ik graag ‘s avonds naartoe. Je kan eerst een lekker aperitiefje drinken in de toffe bar om daarna heerlijk te tafelen. Ik weet niet zeker of ze een ster hebben, maar gezien het niveau van de gerechten zou het zeker kunnen. Maar toch kun je er nog ongedwongen genieten.”

Thaïse lekkernijen

De favoriete restaurants van Romanie Schotte
© Davy Coghe

“Als ik zin heb in Thais, dan ga ik naar Chang Thong Thai in Brugge. Het is een klein restaurant, maar heel gezellig. De kokkin is zelf van Thailand, dus ze kookt authentiek. Het hele restaurant ademt Thailand uit: het interieur, de muziek… Het is precies alsof je effectief in Thailand bent. De kaart staat vol met Thaise lekkernijen, dus zeker een aanrader. Ik neem meestal een cocktail met citroen en ananas. “

De beste spaghetti

De favoriete restaurants van Romanie Schotte
© Davy Coghe

“Voor een snelle hap ga ik altijd naar Bistro Du Phare in Brugge. Daar hebben ze echt de beste spaghetti ever. Wat maakt die spaghetti zo goed? Het zijn om te beginnen dunne sliertjes. Ik weet niet wat ze allemaal in hun saus doen, maar ze is wel heel lekker. Als je eens geen tijd hebt om te koken en je wil lekker eten voor een goede prijs, dan is Du Phare de ideale plaats. Bovendien hebben ze er een mooi zomerterras.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.