De favoriete restaurants van Lectrr

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Tom Gheeraert

Bij de burgerlijke stand van Roeselare staat hij geregistreerd als Steven Degryse, al zal zijn pseudoniem Lectrr wellicht sneller een belletje doen rinkelen. Zijn cartoons worden gepubliceerd in het Frans, Engels, Duits, Hongaars, Zweeds, Noors, Afrikaans en Turks, maar voor zijn favoriete eetadresjes blijft hij het liefst in zijn hometown Roeselare.

De oude wereld

De favoriete restaurants van Lectrr
© Stefaan Beel

“Au Grand Café in Roeselare is een traditionele brasserie. Ze ademt een beetje de oude wereld. Het interieur, de aanwezigheid van veel kranten en tijdschriften… Het lijkt voor veel mensen niet belangrijk maar het zijn dingen waar ik op let en die bijdragen aan de warmte van een zaak. Het is een fantastische plaats om te tekenen, met veel passage. Op de kaart vind je de zaken die je van een brasserie gewoon bent.”

Voer voor veggies

De favoriete restaurants van Lectrr
© STEFAAN BEEL

“Als vegetariër heb je niet altijd veel keuze, meestal ben je aangewezen op slaatjes. Het is dan ook fijn dat er in Roeselare alsmaar meer plaatsen opduiken waar je als vegetariër welkom bent, of waar ze zelfs alleen maar vegetarisch koken. De Kleine Prins is zo’n plek. Voor mij is het een verademing om zo’n zaak in mijn stad te hebben. Het versgebakken brood bij de maaltijd is overheerlijk!”

Overheerlijke soep

De favoriete restaurants van Lectrr
© Stefaan Beel

“Het Rijk der Zinnen in Roeselare mag ook niet ontbreken bij mijn favoriete adresjes. Met zo’n naam heb je me al meteen voor je gewonnen. De soep is er overheerlijk en als vegetariër ben je er welkom zonder dat je uit de plantenbak moet eten. Ik heb het niet zo voor die hedendaagse minimalistische interieurs; deze plek ademt nog de schoonheid van weleer. Je voelt je er meteen thuis. Allez, ik toch. Misschien is het een afwijking.”

Hemelse dessertjes

De favoriete restaurants van Lectrr
© Stefaan Beel

“In Comptoir Magrite in Roeselare kun je enkel terecht voor lunch, koffie en apero. Een moeder en een dochter die samen koken, dat is altijd een recept voor een fijne keuken. Over de lunch kan ik niet veel uitspraken doen, wegens nog niet geprobeerd, maar de dessertjes bij de koffie zijn hemels. Wel aan niemand zeggen. Dat komt toch niet in KW, hé? Straks schiet er niks meer over voor mij.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.