De favoriete restaurants van Harry Van Barneveld

© Benny Proot
Tom Gheeraert

Harry Van Barneveld judode zich in 1996 in het collectieve geheugen van de Belgen door op de Olympische Spelen in Atlanta een bronzen medaille te winnen. Weinigen weten echter dat Harry ook 18 keer Belgisch kampioen werd. Zijn zwarte gordel hangt ondertussen al een tijdje aan de haak. Tegenwoordig verdient hij de kost als politie-inspecteur.

Toffe combinaties

Achtergronden en objecten 8 PD OS8118 Wolken en hemel Fonds et objets 8 PD OS8118 Nuages et ciel
Achtergronden en objecten 8 PD OS8118 Wolken en hemel Fonds et objets 8 PD OS8118 Nuages et ciel© Benny Proot

“Mijn eerste keuze is meteen ook het meest luxueuze restaurant en dat is Guillaume in Brugge. Ik ben er eens met een vriend gaan eten en sindsdien probeer ik er minstens twee keer per jaar langs te gaan, ook al zijn we niet echt grote restaurantgangers. Je hebt er een heel fijne keuken met verrassende combinaties, een heel goeie prijs-kwaliteitverhouding en supervriendelijke mensen. Een totaalpakket eigenlijk.”

In eigen dorp

De favoriete restaurants van Harry Van Barneveld

“La Maison du Terroir ligt in Ettelgem. Dat is waar ik woon. Voor mij is het dus niet ver, maar dat is niet de reden dat ik ervoor kies. Het is gewoon een goed restaurant. Het is niet te vergelijken met bijvoorbeeld Guillaume, maar ik heb er wel al altijd lekker gegeten. In het begin was de zaak maar twee dagen per week open, maar geleidelijk begon ze beter en beter te draaien. Nu marcheert ze zeer goed.”

Voor een snelle hap

De favoriete restaurants van Harry Van Barneveld
© Benny Proot

“Mijn derde keuze is De Kallebasse in Moere, een deelgemeente van Gistel. Dat is niet meteen de culinaire top, meer eerder zo’n typische plek waar je ribbetjes of een andere snelle hap kunt eten, maar wel heel lekker. Je kunt hen ook het eten zien klaarmaken op de open grill. Binnenin is het gezellig en heel warm, en dan heb ik het niet alleen over de temperatuur.”

Croque op café

De favoriete restaurants van Harry Van Barneveld

“De Halte is eigenlijk een café in Middelkerke. Het ligt aan het zwembad en bestaat nog niet zo heel lang. Ik ben er al een paar keer geweest om iets te gaan drinken, maar je kan er ook een kleinigheidje eten, zoals een spaghetti of een croque-monsieur. Maar de gerechtjes zijn wel altijd goed verzorgd. Je wordt er goed bediend, het is er lekker en het is er gezellig. Meer moet dat niet zijn voor mij.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.