De favoriete restaurants van Guido Decorte

Tom Gheeraert

Als gedeputeerde van Milieu, Landschap en Natuur is Guido Decorte onder meer verantwoordelijk voor alle provinciale domeinen in West-Vlaanderen, van het Zwin in Knokke tot de Kemmelberg in Kemmel. De CD&V-politicus woont in Koksijde en vergeet zijn thuisstad niet te vermelden in zijn restauranttips, maar tafelt ook graag in Nieuwpoort, Oostduinkerke en Alveringem.

Dat tikkeltje meer

De favoriete restaurants van Guido Decorte

“Bistronomie De Eglantier in Oostduinkerke mag je gerust omschrijven als de betere bistro. Op de kaart staan de klassiekers, maar op je bord krijg je net dat tikkeltje meer en dat maakt wat mij betreft het verschil. De ingrediënten zijn dagvers en de chef werkt graag met streekproducten, wat ik wel kan appreciëren. Bovendien geniet je van je maaltijd in een trendy en supergezellig interieur.”

Gastronomie uit de zee

De favoriete restaurants van Guido Decorte

“Als het iets gastronomischer mag zijn, dan kan ik terecht in De Kelle, in mijn thuisstad Koksijde. Specialiteit van het huis zijn de heerlijke visgerechten; gastronomie recht uit de zee, die heel wat lekkers te bieden heeft. Chef Thierry Cornelis is ook leerkracht aan hotelschool Ter Duinen. De Kelle is zijn nevenactiviteit. Het is dan ook een klein maar bovenal gezellig restaurantje.”

Straffe paté

De favoriete restaurants van Guido Decorte

“‘t Potje Paté in Alveringem is zeker een aanrader en niet alleen omwille van de zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Je komt er ook terecht in een zeer ongedwongen en aangename sfeer. Chef Joris Missiaen is een jonge gast die op zijn eigen manier creatief weet om te gaan met de ambachtelijke producten uit de streek. De naam van het restaurant doet misschien anders vermoeden, maar je krijgt heus veel meer dan een potje paté op je bord.”

Thuiskomen

De favoriete restaurants van Guido Decorte

“Telkens als ik naar Brasserie Chagall in Nieuwpoort-Bad ga, voelt het een beetje aan als thuiskomen, niet in het minst door het zeer vriendelijke personeel. Een belangrijke troef van de basserie zijn de superlekkere suggesties, die heel erg kunnen variëren en altijd van de bovenste plank zijn. Het is in ieder geval het beste adresje voor wie van een copieuze maar tegelijkertijd fijne salade houdt.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.