https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

De favoriete restaurants van Frederik Imbo

© TOGH
Tom Gheeraert

Frederik Imbo uit Sint-Eloois-Vijve was tien jaar lang reportagemaker bij WTV en Focus. Als acteur speelde hij diverse rollen in tal van televisiereeksen zoals Aspe en LouisLouise. Als founding father van Imboorling leert hij tegenwoordig medewerkers van ondernemingen, scholen, (lokale) overheidsinstellingen, zorgbedrijven… waardevoller communiceren.

Culinair genieten

De favoriete restaurants van Frederik Imbo
© HDV

“De 45ste huwelijksverjaardag van mijn ouders hebben we samen met de hele familie gevierd in ‘t Moreelsgoed, in het centrum van Tiegem, een echte aanrader om culinair te genieten. De originele gerechten van chef Tom Loosveldt vielen danig in de smaak. Aan de buitenkant oogt dit restaurant als een stijlvol herenhuis met een fraaie toren die dateert uit het eind van de 18de eeuw. Ik kom er met plezier een volgende keer terug.” (www.moreelsgoed.be)

Vlees aan zee

De favoriete restaurants van Frederik Imbo
© ED

“Ik eet minder vlees dan vroeger, maar wel bewuster. Eet ik vlees, dan ga ik op zoek naar kwaliteit. Die vind ik bij slagerij Dierendonck en restaurant Carcasse in de Koksijdse deelgemeente Sint-Idesbald. Wat mij bijzonder aanspreekt, is de filosofie ‘van kop tot staart’: er gaat niets verloren. Het volledige dier wordt verwerkt tot de heerlijkste bereidingen. De liefde voor het ambacht proef je bij restaurant Carcasse in elk gerecht.” (www.carcasse.be)

Vertragen

De favoriete restaurants van Frederik Imbo
© NS

“Met een druk professioneel leven zoals het mijne doet het deugd om af en toe op de rem te staan en te vertragen. En daarvoor ga ik graag naar De Traagheid, in het centrum van Tielt. Niets laat vermoeden dat achter de pittoreske gevel van de eerste Tieltse cinema boeken, bloemen, kunst en de seizoensgebonden keuken van chef Michiel Van Colenberghe elkaar wonderwel aanvullen.” (www.detraagheid.be)

Eten in badjas

De favoriete restaurants van Frederik Imbo
© Davy Coghe

“Met een dagje wellness doe je me altijd een groot plezier. Villa Aqua in Oostende is een van mijn favoriete adresjes voor enkele uurtjes ontspanning. Tijdens een opgietsessie in de sauna kom ik helemaal tot rust. Daarna een ijskoude douche, dan het stoombad in en ik voel me herboren. Geen bezoek aan Villa Aqua zonder een heerlijk slaatje in de bistro. En dat eet ik zoals iedereen in badjas, een grappig zicht.” (www.villa-aqua.com)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.