De favoriete restaurants van Fien Deman

Tom Gheeraert

Fien Deman, die afkomstig is van Waregem, maar nu in Gent woont, was enkele jaren zangeres bij I will, I swear, waarmee ze in 2015 De Nieuwe Lichting won en met onder andere ‘Mess’ en ‘Long Days’ enkele bescheiden hitjes scoorde. In april 2016 kondigde ze echter aan dat ze I will, I swear zou verlaten om zich meer toe te leggen op haar eigen band Ivy Falls. De eerste singles ‘Silver’ en ‘Twelve’ werden alvast met veel enthousiasme onthaald.

Ook Fien kan genieten van culinaire verwennerij en dan kiest zij in West-Vlaanderen voor deze adresjes.Bij de buren

De favoriete restaurants van Fien Deman

“De Koetsier is een gezellig restaurant in het centrum van Waregem. Ze hebben er een goeie, gevarieerde menukaart en je krijgt er altijd een heel vriendelijk onthaal. De eigenaars van het restaurant, An en Jan, waren toevallig ook mijn buren, dus wij gingen er geregeld met het gezin eten. Dit restaurant is zeker een aanrader als je in de buurt van Waregem bent.”

Lekkere wafels

De favoriete restaurants van Fien Deman

“Mokka en Meer in Deerlijk is in essentie een koffiebar, maar Miek en Mathieu serveren ook bagels, verse burgers en andere lekkere gerechten. In de zomer kan je er buiten op het terras zitten, wat heel gezellig is. Ze hebben ook heel lekkere wafels en pannenkoeken, dat is meestal de reden waarom ik langsga. Wat ik ook fijn vind, is het aanbod aan originele frisdranken. Zo serveren ze Belvedere limonade, mijn favoriet.”

Fijne mentaliteit

De favoriete restaurants van Fien Deman

“Ook deDingen in Kortrijk is voornamelijk een café/koffiebar. Af en toe zijn er kookavonden of staat er iets op het Menu. Vaak is er ook taart. Ik vind het sowieso het meest aangename café van Kortrijk, met een heel fijne mentaliteit. Ik hou soms meer van dit soort plekken dan van een typisch restaurant. Like ze op Facebook, naast updates over het café krijg je zo ook fijne Spotifyplaylisten die Brecht, de eigenaar, maakt.”

Tapas delen

De favoriete restaurants van Fien Deman

“Mijn vierde tip is Escabeche aan de Stationsstraat in Waregem. Ik ben er zelf nog niet geweest, maar mijn vrienden raden deze plek enorm aan. Het concept van tapas en het delen van bordjes met je tafelgenoten vind ik sowieso heel fijn. De menukaart ziet er alvast veelbelovend uit, dus bij de volgende gelegenheid probeer ik dit adresje zeker eens te bezoeken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.