De favoriete restaurants van Angélique Detavernier

Tom Gheeraert

Ze mag zich beste maatjes noemen met onze nationale Formule 1-held Stoffel Vandoorne, maar zelf voelt Angélique Detavernier zich ook als een vis in het water in snelle bolides. Ze gooide al hoge ogen op de 24 Uur van Zolder en zorgde voor een primeur door in 2016 als eerste West-Vlaamse op het Duitse racecircuit Nürburgring te mogen rijden in de prestigieuze Blancpain GT3-series. Daarnaast is ze ook model en onderneemster.

Lekker en trendy

De favoriete restaurants van Angélique Detavernier

“Mijn eerste keuze viel op Funky Food in Kortrijk. Het is best wel een trendy zaak met een bijzonder lekkere fusion kitchen. Daar ga ik speciaal voor hun beef Stroganoff(in whisky geflambeerde filet mignon-reepjes met een roomwolkje, red.) met hun superlekkere minifrietjes! Achteraan de zaak is er ook een gezellig terras waar het heerlijk vertoeven is in de lente en de zomer.”

Internationaal gevoel

De favoriete restaurants van Angélique Detavernier

“Mes Amis in Waregem geeft me altijd een internationaal gevoel. Je merkt dat uitbater Maxime Carlier alle kennis die hij in het buitenland, onder andere in Brazilië en Spanje, heeft opgedaan, heeft verzameld in zijn restaurant. Maxime is ook een motorsportfan. Ik heb hem zelf nog gecoacht op het circuit. Hij had het zwaar onderschat en was heel erg onder de indruk.”

Bij de buurman

De favoriete restaurants van Angélique Detavernier

“Restaurant Koklikoo ligt in het Kasteelpark in Zonnebeke. Uitbater Gregory Six is mijn buurman en hij doet dat heel goed. In Koklikoo kan je enkel lunchen, maar het adresje onderscheidt zich wel van andere lunchzaken door het oog voor detail, de verfijnde afwerking en de uiterst verse producten. Een tip: ga vooral in de zomer en lunch op het gezellige terras. Zelf verkies ik de Vlaamse dagschotel en de oliebol als dessert.”

Voor ieder wat wils

De favoriete restaurants van Angélique Detavernier

“De Mart ligt in Harelbeke en is dus heel dichtbij voor mij. Ik leerde het adresje kennen door een vergadering met Open VLD, toen ik in 2012 op de lijst stond. De medewerkers in de zaal zijn heel behulpzaam en vriendelijk. Ze hebben een grote en veelzijdige kaart met dus voor ieder wat wils. Bovendien is het restaurant open op maandag en dinsdag, de dagen waarop ik meestal in het land ben.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.