De favoriete restaurants van Aagje Vanthomme

© BELGA
Tom Gheeraert

Sting, Shaggy, Julia Roberts, Carla Bruni… Aagje Vanthomme mocht ze allemaal in de ogen kijken. Ondertussen is de Oostendse al 18 jaar reporter voor VTM Nieuws, nadat ze haar carrière lanceerde bij Focus. Haar specialiteiten zijn film en muziek, maar ook voor andere zaken wordt ze op pad gestuurd. Voor haar restauranttips stuurde ze ons naar Oostende en Brugge.

Kiezen van krijtbord

De favoriete restaurants van Aagje Vanthomme
© Davy Coghe

“Belle de Jour in Oostende heeft een heel leuke inrichting en het is er dan ook gezellig om te zitten. De keuze is beperkt. Alles staat op een krijtbord. Er zijn maar vier of vijf opties, waaronder een vegetarisch gerecht. Dat is tof, omdat je weet dat alles vers is. Ze hebben ook heerlijke wijnen én alles is er biologisch. Mijn favoriet daar is de tagliata di manzo, een Italiaans gerecht met rundvlees, rucola, Parmezaanse kaas en patatjes.”

Met zicht op zee

De favoriete restaurants van Aagje Vanthomme
© Davy Coghe

“Bottarga is mijn favoriete plek op de Zeedijk van Oostende. Op het terras heb je zicht op zee. Ideaal om tot rust te komen in de zomer. In de winter leggen ze er fleecedekentjes. Ze hebben klassiekers op de kaart staan, maar ook een aantal meer avontuurlijke gerechtjes, zoals Thais en fusion. Mijn favoriet is wel een heel Belgisch gerecht, namelijk steak tartaar. Het toffe eraan is dat ze het aan je tafel komen klaarmaken.”

www.bottarga.be

Klein maar fijn

De favoriete restaurants van Aagje Vanthomme
© Davy Coghe

“Bruut in Brugge is een meer klassevol adresje. Ze hebben geen ster maar scoren wel hoog in GaultMillau. De locatie aan het water is top. Een prachtig klein pandje, heel mooi ingericht. Er zijn niet veel tafeltjes maar dat maakt het net gezellig. De bediening is heel attent. Je kan kiezen tussen een menu van vier of vijf gangen. Telkens als ik naar daar ga, ontdek ik nieuwe dingen die je niet overal kan eten en die ik altijd superlekker vind.”

www.bistrobruut.be

Tapas om te delen

De favoriete restaurants van Aagje Vanthomme
© Davy Coghe

“Quatre Mains in Brugge vind ik fantastisch. Ze hebben een kaart waarvan je zes of zeven kleinere tapas kan kiezen. Het zijn niet echt de Spaanse tapas maar wel originele gerechtjes die de chef zelf bedenkt. Het is ook de bedoeling dat je ze deelt met je tafelgenoten zodat je van alles kan proeven. Dat is leuker dan één bord voor je neus. De prijs-kwaliteitverhouding is zeer goed. En de attente gastvrouw verdient een speciale vermelding.”

eb class=”character” displayname=”web” href=”http://www.leenmaenhout.wixsite.com” name=”web”/>

www.leenmaenhout.wixsite.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.