De Chili-bataatburgers van Stephanie

Jozefien Eggermont

Vegetarisch en burger, valt dat met elkaar te rijmen? “Zeker”, vindt Stephanie uit Poperinge, die ook lid is van EVA West. “Moeilijk zijn deze burgertjes niet, lekker des te meer. Ook onze kinderen zijn er dol op. Je kan er een lekker gemengd slaatje bij eten. Ik haal mijn winterpostelein altijd bij De Stoppel in Poperinge, een klein boerderijtje.”

Stephanie kiest voor een frisse dressing erbij: “Die maak je door een huisgemaakte mayonaise te mengen met Griekse yoghurt, gesnipperde bieslook en bladpeterselie en te kruiden met wat peper.”

De Chili-bataatburgers van Stephanie

RECEPT

voor vier personen

INGREDIËNTEN

2 zoete aardappelen (bataat)

3 el gezouten pinda’s

1 rode ajuin

2 rode chilipepers

1 blik kidneybonen

5 el paneermeel

halve tl gemalen koriander

handvol verse korianderblaadjes

1 tl gemalen komijn

2 limoenen

1 tl zout

2 el olijfolie

tarwebloem

8 ovenkoekjes

sla naar keuze

gegrilde ananas naar keuze

WERKWIJZE

Schil de bataat, rasp grof en gril in de oven met wat olijfolie op 200 °C. Roer om de 5 minuten om, doe dat 3 tot 4 keer.

Hak ondertussen de pinda’s fijn en snijd de rode ui en de chilipepers in stukjes. Meng met de kidneybonen, het paneermeel, de koriander, komijn, zeste van de limoenen, het zout en de olijfolie in een grote kom.

Voeg de bataat toe en plet alles tot een grove massa.

Vorm burgertjes van het mengsel. Bestrooi ze met wat bloem en laat minstens een uurtje rusten in de koelkast.

Leg de burgers in de pan en bak ze ongeveer 2 minuten aan elke kant. Je kan ze ook bakken op de barbecue, 5 minuten per kant.

Serveer de burgers tussen een broodje. Dien op met gegrilde ananas, avocado en een slaatje.