“De Bruggelingen lijken ons heel joviaal”

Dinsdag 1 mei openden Bieke Ilegems en Erik Goossens The Blue Boxs in het pand van restaurant Ottentic in hartje Brugge. Daar proberen ze de komende weken hun gastronomische talent te bewijzen in het programma ‘2 Sterren Restaurant’.

© 2 Sterren Restaurant

In vier horecazaken in evenveel Vlaamse steden openden de voorbije dagen evenveel bekende duo’s hun eigen restaurant. Roel Vanderstukken en Kürt Rogiers, Jacques Vermeire en Herman Verbruggen, Bieke Ilegems en Erik Goossens alsook Marie Verhulst en Andy Peelman staan de komende weken achter het fornuis en in de zaal van respectievelijk De Witte Villa in Leuven, De Kapel in Mechelen, Ottentic in Brugge en Illie Mangaro in Gent.

Bieke en Erik richtten in Ottentic ‘hun’ restaurant The Blue Boxs in, een hippe bar en gezellige eetruimte waar ze hun gasten een culinaire wereldreis willen aanbieden. Ze serveren er wereldkeuken en mediterraanse gerechten met een twist.

Dat de twee kunnen dansen en boksen bewezen ze al in Dansdate en Boxing Stars op VTM. Maar hoe het met hun kookervaring gesteld is? “Voor Dansdate heb ik Erik moeten overtuigen om deel te nemen, voor Boxing Stars had ik een duwtje nodig, maar voor 2 Sterren Restaurant waren we allebei meteen enthousiast. Ik kook heel graag. Maar we zijn eigenlijk allebei graag bezig met eten, thuis maar ook op vakantie: koken en uit eten gaan is genieten”, vertelt Bieke. “De uitdaging om met echte chefs te mogen werken kon ik dus niet laten liggen. Want het is niet omdat ik graag kook, dat ik zo fantastisch ben achter het fornuis. Ik heb al veel bijgeleerd, net als Erik die de inrichting helpt bepalen en gasten ontvangt. Dat horeca heftig is wisten we al. Maar het was toch nog schrikken. We openden op 1 en 2 mei, en op 3 mei liepen we als zombies door Brugge”, lacht ze.

Hoe het voelt om als twee volbloed Antwerpenaren een pand in Brugge toegewezen te krijgen? “Best fijn! We hebben vrienden in Brugge, de stad is ons dus niet helemaal onbekend, maar we leren een andere wereld kennen. De Bruggelingen maken in elk geval een heel joviale indruk op ons.”

Bieke schikt zich naar het oordeel van haar chefs, maar wist toch haar voorkeur voor oosterse smaken door te drukken op de menukaart. “Zo hebben we in samenwerking met Lieven Verstraete en zijn partner, die koffie- en theebar Li O Lait uitbaat een lokaal biertje op de kaart gezet, Smokey Li. Een aperitiefbier op basis van groene thee. Als dat geen mooie mix van couleur locale en oosterse invloeden is.”

Hoe de bekende restaurantuitbaters het er vanaf brengen is vanaf 15 mei elke dinsdag en donderdag om 20.35 te zien bij VTM.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.