De beste restaurants volgens Ygor uit Poperinge

Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Filip Haeyaert, de geestelijke vader van zijn komische alter ego Ygor uit Poperinge, werkt momenteel aan een nieuwe show van het beulskaptypetje. In het najaar gaat die in première in De Spil in Roeselare. Recent werkte hij al een reeks try-outs af. Tussendoor slaagt hij er ook nog in om nu en dan eens lekker te gaan eten.

Voor varkensschenkel

De beste restaurants volgens Ygor uit Poperinge

“Sint-Hubertus is een gezellig restaurant/bistro vlak bij de kerk van Westouter. Ze hebben er een redelijk specifieke kaart met onder meer lasagne van het huis en rijstschotels. Zelf kies ik meestal voor de overheerlijke varkensschenkel. Het restaurant wordt uitgebaat door Piet Del’haye, zijn vrouw Yvette en hun zoon. Piet schrijft eveneens verhalen, net als ik, dus ik kom er ook graag voor een gezellige babbel.”

www.sinthubertuswestouter.be

Croque with a view

De beste restaurants volgens Ygor uit Poperinge

“Op de Rodeberg, niet ver van de kabellift tussen de Rodeberg en de Zwarteberg in Heuvelland, vind je ‘t Hellegat. Vooral in de zomer combineer ik een bezoek aan ‘t Hellegat graag met een ritje op de kabellift. Vanop het terras kun je genieten van prachtige vergezichten met aan de ene kant Rijsel en aan de andere kant de Westhoek. Een aanrader op de kaart is de croque monsieur, die gemaakt is met ovenkoeken.”

www.thellegat.be

Ster zonder ster

De beste restaurants volgens Ygor uit Poperinge
© Benny Proot

“In Brugge, waar mijn broer woont, ga ik graag naar restaurant Petite Aneth. Vroeger heette dat Aneth en had het een ster, maar de chef koos er bewust voor om zijn ster te laten vallen. Niettemin blijft de kok dezelfde. Je eet dus in een sterrenrestaurant, maar dan zonder dat je er de dure prijs voor moet betalen. Het ligt ook in een rustige buurt, vlak bij het Graaf Visartpark. Binnen heerst er een huiselijke en gezellige sfeer.”

www.aneth.be

Beste spaghettisaus

De beste restaurants volgens Ygor uit Poperinge

“Op de Neermarkt in Ieper had je vroeger het oude cafeetje Aux Trois Savoyards. Onlangs werd het overgenomen door een jonge gast, die het ombouwde tot bistro. Je vindt er verschrikkelijk goeie spaghettisaus. De grootmoeder van die gast is Italiaanse van afkomst en maakt drie keer per week een grote kom spaghettisaus. Ze staat niet op de kaart, maar wel soms op een pancarte die je buiten vindt.”

www.facebook.com/AuxTroisSavoyards