De beste restaurants volgens Ulla Werbrouck

Tom Gheeraert

Eenentwintig jaar geleden bracht Ulla Werbrouck België in opperste euforie door een gouden medaille te winnen in het judo op de Olympische Spelen. Na een korte periode in de politiek werkt ze nu voor Sport Vlaanderen, het vroegere Bloso, waar ze manusje-van-alles is voor de topsporters. Uit eten doet de Izegemse ook graag. Deze adresjes genieten haar voorkeur.

Steak in mooi decor

De beste restaurants volgens Ulla Werbrouck

“Het Bierkasteel is iets nieuws in Izegem. Hoewel ik niet echt een bierliefhebber ben, vond ik dat ik toch eens moest langsgaan, al was het maar voor de exotisch klinkende naam. Ik ging dus uit nieuwsgierigheid, maar het viel meteen in de smaak. Het ziet er heel idyllisch uit en je kan er een heerlijke steak eten, die gebakken wordt op een speciale grill/houtkachel. Ook het personeel is altijd supervriendelijk.”

Terug naar Japan

De beste restaurants volgens Ulla Werbrouck

“Ondertussen ben ik al een paar keer naar Hobo’s in Waregem geweest en het was er altijd heel lekker. Ik hou van de Japanse toets. Tijdens mijn judocarrière zat ik zowat de helft van de tijd in Japan en toen heb ik ook de Japanse keuken ontdekt. Telkens ik naar Hobo’s ga, word ik teruggekatapulteerd naar die tijd. Niet iedereen is echter fan van Japans, dus het feit dat je er ook iets anders kan kiezen, is zeker een pluspunt.”

Opkomend talent

De beste restaurants volgens Ulla Werbrouck

“Maarten Bouckaert van Castor in Beveren-Leie was vroeger souschef van Peter Goossens. Ik zal mezelf niet gierig noemen, maar ik denk toch twee keer na als ik uit eten ga. Het Hof van Cleve zal zijn geld wel waard zijn, maar voor één avond vind ik het toch te duur. Dan kies ik liever voor gedreven jonge mensen om eens gastronomisch te gaan eten. Castor was een openbaring. Een heel hoog niveau, maar toch betaalbaar.”

Italiaans dicht bij huis

De beste restaurants volgens Ulla Werbrouck

“Voor het vierde restaurant ga ik voor een adresje dicht bij huis. Naar La Vita è Bella in Izegem gaan we geregeld als we zin hebben in de typisch Italiaanse keuken. Er zijn nieuwe eigenaars die zeker alle kansen verdienen. Bovendien wonen we op amper 5 kilometer ervandaan, dus dat is ook een voordeel. En als ik nog een eervolle vermelding mag geven, dan is La Decente du Pont in Helkijn zeker ook een aanrader.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.