De beste restaurants volgens Sandrine Tas

Tom Gheeraert

Sandrine Tas was op de voorbije World Games, zeg maar de Olympische Spelen voor niet-olympische sporten, in Polen dé ster van de Belgische delegatie. Op haar eentje pakte ze maar liefst zes medailles in het skeeleren. Als rasechte Oostendse kiest ze uiteraard de meeste van haar favoriete eetadresjes in de koningin der badsteden.

Biefstuk met sausjes

De beste restaurants volgens Sandrine Tas
© Benny Proot

“Het Vossenhol in Stene is een klein maar gezellig restaurantje dat ik leerde kennen omdat ze mijn skeelerclub (Zwaantjes Rollerclub Zandvoorde, red.) sponsorden. Ik eet er als voorgerecht altijd garnaalkroketten en als hoofdgerecht biefstuk met frieten. Je kan bij je biefstuk allerlei sausjes krijgen, allemaal even lekker. Ik heb ook al horen zeggen dat ze erg lekkere aperitieven hebben, voornamelijk de picon.”

Tapas delen

De beste restaurants volgens Sandrine Tas
© Benny Proot

“Als het eens wat meer mag zijn, ga ik graag naar Agua Del Mar op de zeedijk in Oostende. Het eten is er erg lekker en het uitzicht verbluffend, zeker als je een tafeltje hebt op het terras. De verschillende tapas die op de menukaart staan, zijn stuk voor stuk de moeite waard. Tip: bestel in groep verschillende soorten tapas en deel ze, zelfs als hoofdgerecht. Ook de desserts zijn om duimen en vingers bij af te likken.”

Wafels na het shoppen

De beste restaurants volgens Sandrine Tas
© Benny Proot

“De beste wafels in Oostende vind je in Tearoom Georges, gelegen in het centrum. Als ik met mijn mama ga shoppen in de winkelstraten, dan is Tearoom Georges ideaal als rustpauze. Je vindt er alles wat je in een tearoom kunt verwachten en je kunt zowel binnen als buiten zitten. De wafels zijn er dus heel lekker, maar ook de milkshakes zijn een echte aanrader.”

Ontbijten als Queen

De beste restaurants volgens Sandrine Tas
© Benny Proot

“Ik heb Freddies in Brugge leren kennen door mijn oudere broer die een van de uitbaatsters kent. Het ontbijt was heel lekker en ruim voldoende. Je kan uit verschillende menuutjes kiezen, allen genoemd naar liedjes van Queen. Vandaar ook de naam Freddies, naar Freddie Mercury. Ikzelf ging voor ‘The Show must go on’, niets slechts over te zeggen! De bediening was zeer snel en heel vriendelijk.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.