De beste restaurants volgens Philip Cracco

© Foto Kurt
Tom Gheeraert

Voor het grote publiek werd Philip Cracco bekend door zijn passage in ‘The Sky is the Limit’, maar hij is vooral een succesvol zakenman die zijn strepen in de uitzendsector als oprichter van Accent Jobs verdiende.

Tegenwoordig tracht hij van Rodania weer een uurwerkmerk met wereldfaam te maken. Maar hij is ook een bon vivant die in West-Vlaanderen deze adresjes om culinair te genieten verkiest.

Anders dan anders

De beste restaurants volgens Philip Cracco
© Benny Proot

“Restaurant Schatteman is een mooi adresje in Hertsberge. Ik denk dat ze onlangs de Zilveren Pollepel gewonnen hebben. Terecht, want het is er zeer lekker. Je krijgt er eens iets anders dan anders voorgeschoteld. Het restaurant wordt ook uitgebaat door twee mensen die er met hart en ziel voor werken. Ze gaan dikwijls op andere plaatsen uit eten om zich te laten inspireren. Dus zeker een grote aanrader.”

www.restaurantschatteman.be

Tafelen zonder stress

De beste restaurants volgens Philip Cracco
© Benny Proot

“Restaurant L.E.S.S. in Brugge is een nevenproject van de Hertog Jan. Het profileert zich een beetje als een tapasrestaurant. De gerechten zijn dus redelijk Spaans geïnspireerd, maar wel op een Belgische leest geschoeid. Het is er ook iets informeler dan in een sterrenrestaurant maar dat is voor mij geen minpunt. Het is er altijd heel lekker en verzorgd, en het ideale adresje om op een gemoedelijke manier en zonder stress te tafelen.”

www.l-e-s-s.be

Coming man bevestigt

De beste restaurants volgens Philip Cracco
© STEFAAN BEEL

“Het is al een tijdje geleden dat ik er geweest ben, maar Boury in Roeselare is ook altijd de moeite waard. Toen – ik spreek van drie jaar geleden – was Tim Boury de coming man. Het restaurant scoort ondertussen hoog in de restaurantgidsen en dat is meer dan terecht. Het is er altijd zeer lekker en fijn. Het staat al lang op de planning om er nog eens te gaan tafelen, maar het is er nog niet van gekomen.”

www.restaurantboury.be

Toveren met tomaten

De beste restaurants volgens Philip Cracco
© Benny Proot

“Een grote aanrader is voor mij zeker de Hertog Jan in Brugge. Deze mensen hebben daar een eigen tomatenkwekerij. Je denkt aanvankelijk misschien: ‘het zijn maar tomaten’, maar als je daar gaat is het ongelooflijk hoe ze bij Hertog Jan de verschillende smaken van de tomaten tot hun recht laten komen. Uiteraard wordt dat dan gecombineerd met wat vlees of wat vis en ditjes en datjes, maar sowieso is het allemaal superlekker.”

www.hertog-jan.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.