De beste restaurants volgens Peter Van Eenoo

© BELGA
Tom Gheeraert

Als ‘Het Journaal’ een expert nodig heeft om zijn licht te laten schijnen over een internationale dopingkwestie, dan staat Peter Van Eenoo bovenaan de contactenlijst. De professor aan de Universiteit Gent was immers hoofd van het dopingteam op de Olympische Spelen in Londen in 2012. Bij het grote publiek raakte de Bruggeling, die nu in Aalter woont, bekend door zijn deelname aan ‘Peking Express’.

Favoriet van ouders

De beste restaurants volgens Peter Van Eenoo

“La Maison du Terroir in Ettelgem (Oudenburg) is het favoriete restaurant van mijn ouders en we gaan er dan ook vaak samen eten. Het variërende maandmenu met recepten uit de traditionele Franse keuken en seizoensproducten is altijd uitstekend verzorgd. Hoe lekker alle desserts ook zijn, afsluiten doe ik hier altijd met een overheerlijke Normandische pannenkoek, die aan tafel geflambeerd wordt.”

Pure verwennerij

De beste restaurants volgens Peter Van Eenoo
© Benny Proot

“Bonte B in het hart van de Brugse binnenstad serveert dan weer moderne gerechten van een hoog culinair niveau. Geen wonder dat dit restaurant ook in de Gaultmillau goed scoort. Gastvrouw Valérie zorgt altijd voor een vriendelijke en persoonlijke ontvangst en de smaak van het eten is in evenwicht met de mooie presentatie. Wie zich culinair goed wil laten verwennen, vindt hier net als ik altijd wat hij zoekt.”

Uitzicht op de reien

De beste restaurants volgens Peter Van Eenoo
© Benny Proot

“Op de mooiste locatie van Brugge vind je restaurant Duc de Bourgogne. Het biedt een prachtig zicht op de Brugse reien en Halletoren. De ouderwetse inrichting heeft in dit kader iets charmants. Door de vriendelijke obers en de goede prijs-kwaliteitsverhouding van de keuzemenu’s is het niet enkel voor toeristen een must. Telkens weer droom ik uitkijkend op de reien weg bij een heerlijke dame blanche met zelfgemaakte slagroom.”

Start van ‘t weekend

De beste restaurants volgens Peter Van Eenoo

“Ik woon nu net over de provinciegrens in Aalter. Daar ligt op de markt restaurant De Genieter. Wegens de vlotte en vriendelijke bediening alsook de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding van de menu’s en vaste kaart starten we hier graag het weekend. ‘s Zomers op het terras of ‘s winters in het gezellige interieur laten we de werkweek achter ons. Afsluiten doe ik hier vaak met een Irish coffee aangezien we naar huis kunnen wandelen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.