De beste restaurants volgens Olly Ceulenaere

Tom Gheeraert

Maandag mocht hij nog voor het vierde jaar op rij een Michelinster voor zijn Gentse restaurant Publiek, dat hij samen met zijn vrouw Kelly Dehollander uitbaat, in ontvangst nemen, maar Flemish Foodie Olly Ceulenaere is en blijft een West-Vlaming in hart en nieren. Als hij nog eens in onze provincie vertoeft, kiest de oud-Langemarkenaar bij voorkeur voor deze adresjes.

Gezellig en gezapig

Foto EF
Foto EF

“In De Zon in Loker is een plek waar er een geestige sfeer hangt, met uitzicht op het mooie landschap van Heuvelland. Gezelligheid troef dus en lekkere klassieke gerechten… Je krijgt er een megagroot aperitiefbord, dat het allemaal nog gezelliger en gezapiger maakt. Mijn schoonouders wonen in Loker, dus het is een adresje waar we regelmatig eens belanden en telkens weer gelukkig buitenkomen.”

Simpel en goed

De beste restaurants volgens Olly Ceulenaere
© Benny Proot

“In De YOT in Oostende kwamen we heel toevallig binnengewandeld op een winterse, gure regendag zonder hoge verwachtingen, maar we hebben er megalekker gegeten. De beste garnaalkroketten die ik ooit geproefd heb. Ik zou speciaal naar Oostende rijden om daar te gaan eten. Simpel, goed en zonder veel blabla. Als je binnen zit, hoor je de radio spelen in de keuken. Als je zelf een restaurant hebt, let je daar wel op.”

Kwaliteit op je bord

De beste restaurants volgens Olly Ceulenaere
© Benny Proot

“Bristol in Heist is een plek waar je de klassiekers met een licht moderne interpretatie proeft, maar al de producten zijn er wel van heel goede kwaliteit. Je zit in een zaak die al heel lang bestaat, die super gerestyled werd en waar je gewoon kwaliteit op je bord krijgt. In de zaal staat een ploeg die er al heel lang werkt en je wordt er echt in de watten gelegd. Je krijgt instant een goed gevoel. En voor ons is het prettig, want ze zijn ook op maandag open.”

Bier en droge worst

De beste restaurants volgens Olly Ceulenaere
© Benny Proot

“Lafayette is een zalig café in de Langestraat in Oostende. Daar heb ik altijd hét cafégevoel, onder andere dankzij de goeie muziek. Je voelt dat er een ziel in de zaak zit. Misschien is ze de laatste tijd al iets meer gecommercialiseerd, maar het blijft de perfecte plek om ‘s avonds of na het werk een fris pintje te gaan drinken, eventueel vergezeld van een lekkere droge worst, en de mensen in de Langestraat te bekijken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.