De beste restaurants volgens Mieke Dobbels

Redactie KW

Televisiekijkend Vlaanderen leerde Mieke Dobbels kennen als de nuchtere Saskia Moerman in ‘De Kotmadam’, maar de Nieuwpoortse actrice schrijft ook theaterstukken. Het bekendste is ongetwijfeld ‘The Broken Circle Breakdown’, dat ze schreef met Johan Heldenbergh. Recent trad ze met Sebastien Dewaele op in het theaterstuk ‘De soldaat-facteur en Rachel’.

Maffe Rollercoaster

De beste restaurants volgens Mieke Dobbels
© IV

“Van mijn 15de tot het einde van mijn studies werkte ik als jobstudent in de Botticelli in Nieuwpoort. Dat was elk jaar een heerlijk maffe rollercoaster. Peter Demoor, de patron, is een zot met een goed hart en bakken energie. Enkele jaren geleden vond hij zijn restaurant helemaal opnieuw uit. Altijd weer vindt hij de kracht om zijn klanten te verrassen. En dankzij zijn vrouw Linda en hun team is het er nog lekker ook!”

www.botticelli.be

Living vol lekker eten

De beste restaurants volgens Mieke Dobbels
© Benny Proot

“Katrien, chef van het prachtige etablissement Bistro Plat’O in Oostende, heb ik ooit leren kennen op Theater Aan Zee. Met alle liefde voedde ze samen met haar hele ploeg de honderden hongerige artiesten en artistiekelingen die daar speelden, werkten of gewoon wat kwamen drinken. Haar restaurant in de schaduw van De Grote Post is een living vol lekker eten en gezelligheid. De spiegel van haar ziel. The place to be.”

www.bistroplato.be

Gewaagd concept

De beste restaurants volgens Mieke Dobbels
© IV

“Nieuwe eend in de bijt is Baenk, met een best gewaagd concept voor een stadje als Nieuwpoort. Het is eigenlijk een meubelwinkel, een mengeling van vintage en Zweeds design, maar je kan er tussen al dat moois ook koffie drinken en heerlijk ontbijten. En je mag na afloop gerust de stoel van onder je gat bij op de rekening laten zetten als je hem mooi vindt. Te ontdekken!”

www.baenk.be

Japanse keuken

De beste restaurants volgens Mieke Dobbels

“De Japanse keuken van Tanuki in Brugge vind ik een feest, een wonderbaarlijke reis doorheen smaken. Ik hou van de lichte en pure keuken in combinatie met de mysterieuze sfeer die er een beetje hangt. Ik had nog maar één keer het genoegen deze zaak te bezoeken, maar het was een belevenis. Wat deze, nochtans blanke, chef Ivan Verhelle doet met rauwe vis is kunst! Niet meer, niet minder!”

www.tanuki.be