De beste restaurants volgens Lien Willaert

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Tom Gheeraert

Met ‘Mijn man is op dieet… maar hij weet het niet’ en ‘Mijn kind eet gezond… maar weet het niet’ maakte Lien Willaert (41) uit Ruddervoorde twee boeken over hoe je gezond kunt koken zonder aan smaak in te boeten. De vrouw van regisseur Jan Verheyen is naast gelauwerde kookboekenschrijfster ook regisseur, presentatrice en journaliste. Om uit eten te gaan in onze provincie kiest ze deze adresjes.

Pure verwennerij

De beste restaurants volgens Lien Willaert
© RN KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

“Als we iets te vieren hebben, doen we dat dikwijls in Ter Leepe in Zedelgem. Dat is pas pure verwennerij. De locatie is misschien niet de meest sexy, aan de Torhoutsesteenweg, maar de borden zijn dat zeker wel! Ze hebben een ster. Dan weet je dat het niveau heel hoog zal zijn. We betrappen onszelf erop dat we na een bezoek aan een ander restaurant dikwijls zeggen: ‘Lekker, maar niet zoals in Ter Leepe’.”

Piepklein lunchen

De beste restaurants volgens Lien Willaert
© Benny Proot

“Transvaal is een piepklein restaurantje vlak bij de afrit Ruddervoorde, ideaal voor wie geen centrum in wil rijden. We zagen er al verschillende eigenaars passeren, maar nu is het er echt top. Ik vind dat ze er een zeer goede lunch hebben. Het is de keuken waar ik van hou. Het is allemaal ook mooi gepresenteerd. Je krijgt je bord, maar dan verschijnt er nog een verrassende groentebereiding op tafel, of zijn er nog ‘gebrande’ aardappelen…”

Oosters delen

De beste restaurants volgens Lien Willaert
© Benny Proot

“Jade in Loppem is een vrij eenvoudig oosters restaurant, maar zeer lekker. Jan en ik eten graag oosters, maar onze dochter Anna houdt daar minder van. Dus als ze er eens niet bij is, is Jade wel verleidelijk voor ons. We komen er dan ook geregeld. Jan kiest er altijd di pan – een topper -, ik verander af en toe eens. Maar dan delen we, wat ook altijd leuk is op restaurant.”

Juwelen en koffie

De beste restaurants volgens Lien Willaert
© Stefaan Beel

“Cynthia Jacobs en Michael Van de Moortel van Creme de la Crema in Roeselare combineerden hun passies: een juwelengalerie/atelier en een coffeelab onder één dak. Het is een mooie, aangename plek aan de H. Consciencestraat. Ze serveren er heerlijke koffies, thee, taartjes… Je kan er ook lunchen en natuurlijk ook een juweeltje kiezen. Meer moet dat voor mij niet zijn.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.