De beste restaurants volgens Johan Museeuw

Redactie KW

In zijn gloriedagen als wielrenner kreeg Johan Museeuw de geuzennaam De Leeuw van Vlaanderen, maar is hij ook een hongerige leeuw van Vlaanderen?

Tegen een côte à l’os in De Engel in Ichtegem zegt hij alvast niet neen, maar ook gastronomisch tafelen in Hertog Jan in Zedelgem laat hij niet aan zich voorbijgaan.

De Engel Ichtegem – “In wielerdecor”

De beste restaurants volgens Johan Museeuw

“Als het is om côte à l’os te eten, dan kies ik voor De Engel in Ichtegem. Het restaurant heeft een link met het wielrennen. Je kan er een unieke collectie rond de legendarische wielrenner Jules Vanhevel bewonderen. Bovendien vindt de Museeuw Classic plaats in Ichtegem. Maar vooral is de côte à l’os er voortreffelijk. Ik ben nogal een côte à l’os-eter en -kenner, hoewel ik mijn vleesconsumptie probeer te beperken.”

de-engel.tumblr.com

L.E.S.S. Sint-Michiels – “Op zijn Spaans”

De beste restaurants volgens Johan Museeuw

“Op nummer twee ga ik voor L.E.S.S. Dat is de bistro van Hertog Jan aan de Torhoutse Steenweg in Sint-Michiels. Vooral het ruime assortiment aan tapas kan er me bekoren. Bovendien worden ze geserveerd met aangepaste wijnen, geselecteerd door Joachim Boudens. Ik ben zelf een grote wijnliefhebber, dus een goede wijn is cruciaal voor een geslaagd etentje. In combinatie met de gevarieerde tapas is dit een prima concept.”

www.l-e-s-s.be

Hertog Jan Zedelgem – “Dé referentie”

De beste restaurants volgens Johan Museeuw

“Voor mij is Hertog Jan in Zedelgem nog altijd dé referentie qua gastronomie. Ik ga er niet zo heel veel, want het blijft toch een andere prijsklasse. Je krijgt er wel echt een wow-gevoel. Daarmee maken ze er het verschil. Ik ga wel regelmatig gastronomisch eten, maar bij een driesterrenrestaurant als Hertog Jan is alles, van het begin tot het einde, bijna een orgasme. Het klinkt misschien wat vreemd, maar het zit toch in die richting.”

www.hertog-jan.com

Frituur Lowie Frieton Gistel – “Frietje met de zoon”

De beste restaurants volgens Johan Museeuw

“Als laatste ‘eetplaats’ opteer ik voor een frituur, aangezien ik wel eens een frietje lust. Als ik niet veel tijd heb, ga ik naar de frituur. Mijn zoon koerst, vooral veldrijden. Als zijn trainingsschema het toelaat, gaan we samen een frietje eten in Frituur Lowie Frieton in Gistel. Het is een frituur, maar ze hebben er ook heel gezonde dingen, zoals gezonde hamburgers. Als ik naar een frituur ga, dan is het toch wel om een frietje te stekken.”

www.facebook.com/lowiefrieton/

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.