De beste restaurants volgens JackoBond

Tom Gheeraert

Riet Muylaert uit Beernem, sinds haar deelname aan het programma ‘Zo is er maar één’ in het collectieve geheugen beter bekend als JackoBond, toert momenteel door Vlaanderen met de tournee ‘JackoBond zingt Marva’. Op 20 november is ze te zien in Ieper en op 2 december in Marke. Als ze even niet on the road is, geniet ze het liefst van lekker eten en goed gezelschap op deze adresjes.

Sterrenwaardig

De beste restaurants volgens JackoBond
© Benny Proot

“Restaurant d’Afspanning ligt in Beernem, waar ik geboren ben. En daarop mag Beernem terecht trots zijn. Het is een heel bijzondere, mooie, rustgevende plek. Een sterrenrestaurant waardig, vind ik. Het eten is er heel fijn, lekker en gezond. Ik eet vegetarisch en ze bieden je verschillende gangen aan met groentjes die blijven verrassen. Het is het perfecte decor om lang te tafelen en in alle rust met je dierbaren bij te babbelen.”

Zondigen aan zee

De beste restaurants volgens JackoBond
© BENNY PROOT

“Ik hou van strandwandelingen. Eerst goed uitwaaien, en daarna afzakken naar een tearoom voor een lekkere pannenkoek, of naar de Oesterput in Blankenberge bijvoorbeeld. Daar zit iedereen aan lange tafels. Je kan er bijvoorbeeld een plateau met zeevruchten eten. Dit is een van de weinige keren dat ik een uitzondering maak en toch vis eet. De sfeer is er zeer authentiek. Ik hou er enorm van en kom er graag.”

Cocktails in filmdecor

De beste restaurants volgens JackoBond
© Benny Proot

“Minstens even goed als een restaurantbezoek is The Pharmacy in Knokke-Heist. De cocktailbar zit een beetje verstopt. Aan de buitenkant ziet het er een heel gewoon, grijs gebouw uit. Je moet aanbellen, dan gaat de deur open, en daarna stap je binnen in een bijzondere wereld… Net als in een filmdecor. En de cocktails zijn overheerlijk. De barman en barvrouw zijn erg charmant. Een heel bijzondere, mysterieuze en unieke plek.”

Koffiekletsen

De beste restaurants volgens JackoBond
© Benny Proot

“Ik ga vaak koffiekletsen met mijn mama, tante en zus als ik in Oedelem ben. Zo belanden we soms bij Eliana. Een heel warm en gezellig interieur en een zo mogelijk nog warmere gastvrouw. Haar man is gepassioneerd door koffie, en de koffie smaakt even heerlijk als hoe hij erover praat. Ook de verschillende thees zijn fantastisch. Je kan er superlekker ontbijten, maar wij gaan er vooral om te snoepen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.