De beste restaurants volgens Carl Decaluwé

Carl Decaluwé. © JVGK
Tom Gheeraert

In 2017 mocht West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé (CD&V) zijn eerste lustrum vieren op de Burg in Brugge. Als het politieke gezicht van de provincie mocht zijn bijdrage in deze rubriek dus zeker niet ontbreken. De Kortrijkzaan had dan ook geen enkele moeite om enkele West-Vlaamse topadresjes te bedenken, al zitten er ook enkele (Aziatische) verrassingen bij.

Je ziet wat je eet

Geert Van Hecke van Zet Joe.
Geert Van Hecke van Zet Joe.© Benny Proot

“Er zijn zoveel schitterende restaurants in West-Vlaanderen en dan is het best wel moeilijk om er maar vier uit te pikken. Mijn eerste keuze is restaurant Zet’joe in Brugge. Dat is het nieuwe restaurant van Geert Van Hecke van De Karmeliet. Een gezellig restaurant dat topkwaliteit biedt. Je ziet wat je eet: dat heb ik bij Geert Van Hecke altijd geapprecieerd. Gastvrouw Mireille zorgt er altijd voor dat je je op je gemak voelt.”

Kabeljauw in Kortrijk

Hostellerie Klokhof.
Hostellerie Klokhof.© JVGK

“Als tweede keuze ga ik voor Hostellerie Klokhof op Sint-Anna in Kortrijk, vlak bij het Don Boscocollege. Dat is het restaurant van Piet Lecot en Ann Vandermarliere. Ik ga er al jaren naartoe. In het gezellige en mooie restaurant zit je altijd rustig. Ze hebben een eenvoudige menukaart met herkenbare gerechten. Als ik er één gerecht moet uitkiezen, dan raad ik de kabeljauwbereiding aan. Die vind ik uitstekend.”

De meeneemchinees

Shanghai Restaurant.
Shanghai Restaurant.© JVGK

“Een buitenbeentje bij mijn vier adresjes is dan misschien Shanghai Restaurant, ook al in Kortrijk. Naar dit restaurant ga ik niet veel om er ter plaatse te eten, maar des te meer om er eten af te halen. Ik ben verlekkerd op de vleesgerechten met de verschillende sausjes. Ook de scampi worden er heerlijk klaargemaakt. Er wordt ook een mooi assortiment aan soepen aangeboden.”

Japanse toets

Restaurant Hobo's.
Restaurant Hobo’s.© HDV

“We blijven in de Aziatische eetculturen met mijn keuze voor Restaurant Hobo’s in Waregem. Het is er een gezellig drukke bedoening. Ook het eten is er heel lekker, vooral de Japanse ‘inslag’ bij de vele gerechten vind ik overheerlijk, met als culinair hoogtepunt de tonijn. De bediening verloopt er altijd vriendelijk en vlot. Een aanrader voor wie houdt van zowel de klassieke Belgische als de Japanse keuken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.