Christa Ryckeboer maakt gevulde tomaten met mozzarella

© Jozefien Eggermont
Jozefien Eggermont

Christa uit Elverdinge volgt al meer dan dertig jaar kookles. Intussen verdiepen de cursisten zich bij een chef thuis verder in de geheimen van de keuken. “De recepten die we maken, zijn van sterrenniveau. Maar ik apprecieer ook eenvoudige gerechten. Deze tomaat-mozzarella is daar een mooi voorbeeld van”, haalt Christa aan. “Heel eenvoudig te maken, maar oh zo lekker. Je gebruikt best echte buffelmozzarella. Die geeft een rijkere smaak.”

“Dessertjes zijn niet echt aan mij besteed, ik zet liever in op een aperitiefje en een extra voorgerecht”, lacht Christa. “Dit gerechtje kan je als voorgerecht serveren met wat pasta of brood, maar je kan het ook ‘s middags klaarmaken als snelle lunch.”

RECEPT

voor vier personen

INGREDIËNTEN

2 bollen buffelmozzarella

8 stevige tomaten

Provençaalse kruiden

peper

fleur de sel

Christa Ryckeboer maakt gevulde tomaten met mozzarella
© Jozefien Eggermont

WERKWIJZE

Snijd de buffelmozzarella in vier stukken.

Was de tomaten, haal het kroontje ruim weg en verwijder de zaadjes en een deel van het vruchtvlees binnenin.

Verwijder het vel van de tomaten niet, anders houden die niet goed hun vorm.

Kruid af met Provençaalse kruiden, peper en fleur de sel.

Duw een vierde van de bol mozzarella in de tomaat. Doe dat voor alle acht de tomaten.

Schik in een ovenschotel en zet die voor 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C .

Verminder de temperatuur van de oven naar 100 °C en laat de tomaten nog 5 minuten garen.

Werk af met een snuifje fleur de sel naar smaak en serveer met brood of pasta.