Chique bubbelhapjes

De feestdagen komen eraan. Klaar voor een sprankelende toost met een glas vol bubbels en bijpassende chique hapjes? Hierbij enkele feestelijke ideetjes waarmee je zeker zal scoren…

© GF

3. Glinsterende soep met oesters

Chique bubbelhapjes
© GF

Laat voor dit verfijnde soepje 18 verse oesters uitlekken in een kleine zeef. Verhit ondertussen 15 gram boter in een pan en voeg er 1 gesnipperde sjalot aan toe. Stoof de sjalot tot hij zacht is.

Giet er vervolgens 125 ml witte wijn bij en laat alles 5 minuten koken. Doe er daarna nog 375 ml visbouillon, 250 ml room en 6 gehakte oesters bij en laat alles een paar minuten koken, samen met wat zwarte peperkorrels, 1 theelepel limoensap en verse basilicumblaadjes. Zeef de soep, doe ze daarna weer in de pan en laat ze nog wat doorkoken.

Schep ze vervolgens in kleine kommetjes en leg er wat van de resterende stukjes oester in. Garneer met zwarte peper en wat bieslook. Klaar om dit heerlijke glittersoepje te verorberen?

(Elke Vierstraete)

2. Prestigieuze popovers met kaas

Chique bubbelhapjes
© GF

Verwarm voor deze popovers de oven voor op 200 °C. Plaats aluminium vormpjes op de bakplaat. Smelt 2 eetlepels roomboter in een pan en rasp ondertussen 20 gram Parmezaanse kaas. Snijd ook enkele pijpjes bieslook fijn.

Verwarm vervolgens 250 ml volle melk op een laag vuur. Kluts 2 eieren en breng die op smaak met wat zout, zwarte peper, 3/4 van de Parmezaanse kaas en de bieslook. Voeg al roerend de melk en 100 gram bloem toe.

Haal de vormpjes uit de oven en vet die in met de boter. Vul ze met het beslag en strooi er de resterende Parmezaanse kaas op. Bak de popovers goudbruin en maak een sneetje aan de zijkant. Ziezo, je kan je gasten verbazen met deze prestigieuze hapjes.

3. Glinsterende soep met oesters

Chique bubbelhapjes
© GF

Laat voor dit verfijnde soepje 18 verse oesters uitlekken in een kleine zeef. Verhit ondertussen 15 gram boter in een pan en voeg er 1 gesnipperde sjalot aan toe. Stoof de sjalot tot hij zacht is.

Giet er vervolgens 125 ml witte wijn bij en laat alles 5 minuten koken. Doe er daarna nog 375 ml visbouillon, 250 ml room en 6 gehakte oesters bij en laat alles een paar minuten koken, samen met wat zwarte peperkorrels, 1 theelepel limoensap en verse basilicumblaadjes. Zeef de soep, doe ze daarna weer in de pan en laat ze nog wat doorkoken.

Schep ze vervolgens in kleine kommetjes en leg er wat van de resterende stukjes oester in. Garneer met zwarte peper en wat bieslook. Klaar om dit heerlijke glittersoepje te verorberen?

(Elke Vierstraete)

1. Blingbling blini’s met kaviaar

Schil voor deze exclusieve blini’s enkele aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Kook ze gaar in een pan met een snuifje zout. Laat ze uitdampen op een bolzeef en wrijf ze dan door de zeef met een pollepel. Meng 1 eierdooier, 20 gram bloem en 20 gram slagroom met de aardappelpuree. Klop nu het eiwit met een beetje zout tot een luchtige massa en meng die door de aardappelpuree.

Verwarm daarna een beetje olie in een pan. Maak mooie ronde hoopjes van de puree in de pan en bak ze aan beide kanten goudbruin.

Neem de ‘toostjes’ uit de pan en beleg ze met dunne plakjes gerookte zalm. Werk af met een vleugje slagroom en een toefje kaviaar. Voilà, de blingbling blini’s zijn klaar om te serveren.

2. Prestigieuze popovers met kaas

Chique bubbelhapjes
© GF

Verwarm voor deze popovers de oven voor op 200 °C. Plaats aluminium vormpjes op de bakplaat. Smelt 2 eetlepels roomboter in een pan en rasp ondertussen 20 gram Parmezaanse kaas. Snijd ook enkele pijpjes bieslook fijn.

Verwarm vervolgens 250 ml volle melk op een laag vuur. Kluts 2 eieren en breng die op smaak met wat zout, zwarte peper, 3/4 van de Parmezaanse kaas en de bieslook. Voeg al roerend de melk en 100 gram bloem toe.

Haal de vormpjes uit de oven en vet die in met de boter. Vul ze met het beslag en strooi er de resterende Parmezaanse kaas op. Bak de popovers goudbruin en maak een sneetje aan de zijkant. Ziezo, je kan je gasten verbazen met deze prestigieuze hapjes.

3. Glinsterende soep met oesters

Chique bubbelhapjes
© GF

Laat voor dit verfijnde soepje 18 verse oesters uitlekken in een kleine zeef. Verhit ondertussen 15 gram boter in een pan en voeg er 1 gesnipperde sjalot aan toe. Stoof de sjalot tot hij zacht is.

Giet er vervolgens 125 ml witte wijn bij en laat alles 5 minuten koken. Doe er daarna nog 375 ml visbouillon, 250 ml room en 6 gehakte oesters bij en laat alles een paar minuten koken, samen met wat zwarte peperkorrels, 1 theelepel limoensap en verse basilicumblaadjes. Zeef de soep, doe ze daarna weer in de pan en laat ze nog wat doorkoken.

Schep ze vervolgens in kleine kommetjes en leg er wat van de resterende stukjes oester in. Garneer met zwarte peper en wat bieslook. Klaar om dit heerlijke glittersoepje te verorberen?

(Elke Vierstraete)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.