Chillen tussen ijsblokjes

Redactie KW

Een diepvries van een halve bij anderhalve meter, gevuld met water en ijsblokken. Je krimpt misschien spontaan ineen bij het idee om daarin te kruipen, maar voor Fien Leerman (45) is haar chest freezer de hemel op aarde.

Een diepvries van een halve bij anderhalve meter, gevuld met water en ijsblokken. Je krimpt misschien spontaan ineen bij het idee om daarin te kruipen, maar voor Fien Leerman (45) is haar chest freezer de hemel op aarde. De Oostduinkerksebegon drie jaar geleden met het ijsbaden; lang voor de #icebucketchallenge en andere hypes.

“In deze coronatijden duikt Nederlander Wim Hof plots overal op, omdat zijn methode onder meer je immuunsysteem versterkt. Ikzelf ben er niet mee begonnen om medische redenen, maar gewoon voor het plezier. In de wintermaanden ging ik ijsberen in de zee en daar bleek ik aanleg voor te hebben. Het koude water geeft me een kick en doet mij deugd. Omdat ik in de zomer geen ijskoud water vond dichtbij, plaatste ik dit bad onder onze boomhut”, vertelt Fien, die nu het hele jaar door ligt te chillen .

Ze vindt het zelf een grappig zicht als ze in haar badpak door de tuin holt, althans vóór ze haar vriezer opent. “Eenmaal ik in het water zit, vallenal mijn gedachten uit. Wanneer ik een paar minuten later weer opwarm, komt mijn bloedsomloop op gang en voel ik mij volop leven, alsof ik op de top van een hoge berg sta.”

Maar net zoals een bergbeklimmer getraind moet zijn, mag je hier niet zomaar aan beginnen.“Het maakt je sterker, maar het houdt ook gevaar in. Het vergt een goeie fysiek en mindset , zoals sporten. Competitief is het echter niet. Ik probeer geen grenzen te verleggen en dat is ook niet nodig. Bij elke badbeurt blijf ik datzelfde,oppermachtige gevoel ervaren!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.