Château Ferran Saint-Pierre 2016

Redactie KW

De wijntip van deze week is Château Ferran Saint-Pierre 2016, een Bordeaux Entre Deux Mers Haut Benauge

Château Ferran behoort al vier generaties lang tot dezelfde familie. Sinds 2000 is het domein officieel erkend voor biologische en biodynamische wijnbouw. Onze wijntip is gemaakt van vier druiven: sauvignon blanc, sauvignon gris, sémillon en muscadelle. De wijn vergistte in roestvrije stalen tanks en bleef zes maanden in contact met de ‘lie’. Dat zorgt voor fijne aroma’s en een volle smaak. We ruiken uitnodigende geuren van geel steenfruit met voorop abrikozen en perziken. Wat later komen florale tonen naar voren. De smaak bevestigt het moois van de aroma’s. De wijn proeft aangenaam fris en fruitig met een vrij lange afdronk. Heel lekker met gepocheerde kabeljauw in wittewijnsaus met gebakken zeekraal.

Bio Planet, 7,95 euro.