Caroline Jordens: “De kust geeft mij echt energie”

Redactie KW

Caroline Jordens uit Sint-Idesbald doet het allemaal graag wat anders. Geen menselijke ‘room mate’, maar een hondje. Geen canvas, maar een strandcabine. Geen knuffelberen, maar lieve monstertjes; Monsters By C.

Wie is Caroline Jordens?

Caroline Jordens:

Caroline Jordens (23) groeide op in La Hulpe in Waals-Brabant. Ze studeerde voor interieurarchitect in Brussel, maar moest die studies stopzetten toen ze te kampen kreeg met gezondheidsproblemen.

Vorig jaar verhuisde ze naar een appartement in Sint-Idesbald, waar ze nu woont met haar hondje Max. En met haar zelfgemaakte monstertjes.

Haar creativiteit en rustige karakter komen in vele vormen tot uiting. Ze naait, schildert, puzzelt, kookt en maakt graag strandwandelingen met Max.

www.monstersbyc.com

“Ik kwam hier in januari 2016 terecht om wat rust te vinden na gezondheidsproblemen, maar ik heb hier echt mijn tweede adem gevonden. Ik hou van de zee en het strand, en de mensen zijn hier veel vriendelijker dan in het binnenland. Ik wil hier niet meer weg! Mijn studies interieurarchitectuur moest ik jammer genoeg opgeven, maar nu volg ik een cursus bedrijfsbeheer in De Panne. Ik wil van mijn hobby mijn beroep maken.”

“Mijn gevoel voor kleurcombinaties hou ik over aan mijn studies interieurarchitectuur.”

“Toen ik vorig jaar lang moest stilzitten, haalde ik ineens mijn naaimachine weer boven, die ik sinds mijn twaalfde niet meer had aangeraakt. Ik begon wat te experimenteren en een jaar later heb ik een hele reeks monstertjes in verschillende stoffen en kleuren klaar. Er zijn niet alleen knuffels, maar ook rugzakjes en kersenpitkussentjes. Ik verkoop die op hobbymarkten in heel het land, maar ik hou toch vooral van het ontwerpen en het maken zelf. Het liefst wil ik ze dan ook door lokale kinderwinkels laten verkopen. Mijn Monsters By C in een etalage, da’s mijn grote droom!”

“Ik hou erg van de Italiaanse keuken. Voor mij geen diepvriespizza’s, ik maak die liever zelf.”

“In afwachting tot ik mijn ondernemingsnummer heb, maakte ik alvast een eigen website aan. Er is ook een webshop, waar je je eigen monstertje kan samenstellen met de stoffen, kleuren en het opschrift dat jij wil. Ik hecht ook veel belang aan mijn aanwezigheid op sociale media als Pinterest en Instagram. Ik knutselde mijn eigen fotostudio ineen en als perfectionist stop ik ook veel tijd in het bewerken van de foto’s.”

“In de zomer van 2016 nam ik deel aan het kunstproject Cabin Art in Sint-Idesbald.”

“Inspiratie voor mijn monstertjes haal ik van het internet, maar ook uit kinderboeken, waarvoor ik geregeld naar de bibliotheek van Koksijde trek. Dan neem ik ook soms een kookboek mee naar huis, want ik sta graag achter het fornuis. Die passie heb ik pas ontdekt toen ik op kot zat in Brussel en ik zelf mijn potje moest koken. Ik hou het meest van de Italiaanse keuken. Pizza, spaghetti, lasagne… Ik zou elke dag pasta kunnen eten!”

“Een nieuw ontwerp start altijd met het uittekenen van een patroon.”

“Eet ik eens wat te veel, dan train ik dat er weer af in de fitness in Koksijde. Al heb ik momenteel wel een ontsteking aan mijn hand… De tenniselleboog onder de naaisters, zeg maar. Joggen is niet aan mij besteed, na twee minuten ben ik al bekaf. Ik maak wel graag lange strandwandelingen met mijn hondje Max. De kust geeft mij echt energie. De winter of de zomer? Doe mij maar de warmte van de zomer en de rust van de winter.” (lacht)

“Max doet de kwaliteitscontrole. Hij test of de knuffels wel stevig genoeg zijn.”

“Wat mij helemaal tot rust brengt, is puzzelen. Ik kan mij daar zo in verliezen dat ik al de rest even vergeet. Ik heb een grote verzameling van puzzels van duizend tot drieduizend stukken. Mijn pronkstuk is een vintagepuzzel van de wereldkaart van vierduizend stukken. Elk jaar neem ik ook deel aan een individuele puzzelcompetitie in Hannut. Ik won er nog nooit, maar eindig wel meestal in de top tien. Wie weet, lukt het mij wel in 2018?”

Caroline Jordens:

Caroline Jordens:

Caroline Jordens:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.