Amsterdam anders

Goedele Verrecas

Goedele Verrecas is freelancejournaliste en graag onderweg. Op zoek naar de mooiste interieurs, architectuur en leuke to do’s. On the Go-Go. Reizen en ontdekken, altijd en overal. Wat nu? Reisdromen creëren. Tweewekelijks lees je hier haar reistips om bij te houden.

Californische zon

Californië in de jaren zestig en zeventig, met een zachte zeebries en een relaxte vibe. Dat is de geweldige setting van nieuwkomer Celia. Het restaurant inspireert zowel met de modern-Amerikaanse keuken als het elegante, frisse interieur. Gele banken, witte en zwarte tegeltjes op de muren, knappe barkrukken, opvallend veel leuke lampen… Ready to order!

www.celiaamsterdam.com

Extravaganza

Viva Italia! De Amsterdamse wallen zijn aan het Oudekerksplein een Italiaans walhalla rijker: restaurant Lolo. Waar traditionele en hedendaagse gerechten voluit in de mix gaan. Met het surplus van een extravagant interieur, óver de top Italiaans. Het restaurant teaset en clasht eclectisch met tijgerprint, vintage bloemenbehang, rode dinerbanken en burlesque details. Er zijn gouden toiletten, een geheime champagnebar, zelfs een echte Italiaanse buitentuin. Lolo, arriviamo!

https://lolo.amsterdam

Prijsbeest

Een leuk en betaalbaar hotel in Amsterdam? Het onlangs gerenoveerde The Times Hotel Amsterdam is er een dat weet te verrassen en – met wat kamergeluk uitzicht heeft op de Herengracht. Het boetiekhotel charmeert in stijl met vintage design, betonlookmuren, messing details én met de gastvrijheid van een familiehuis.

www.thetimeshotel.nl

Lekker Mexicaans

Mexico’s bekendste vrouwelijke chef Zahie Téllez opent binnenkort de deuren van het Mexicaanse restaurant Fiona Amsterdam. Locatie? De bruisende Warmoesstraat, die ongetwijfeld een van je vaste dinnerspots zal worden in de stad. Fiona serveert een all day menu bepaald door verse seizoensingrediënten, culinaire technieken en heel veel vegetarische gerechten.

Warmoesstraat 14

Aziëgevoel

Hotel MAI is een prachtplaatje in het Amsterdamse Chinatown. Een boetiekhotel met een Aziatisch geïnspireerd mid-century interieurdesign. Waar kunst en cultuur samenkomen. De stijlvolle kamers tonen kunstwerken van de Deense modeontwerper Claes Iversen en hebben allemaal een inrichting met Aziatische touch.

www.hotelmaiamsterdam.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier