31 Brugse chefs gaan culinair duel aan

Redactie KW

Van zaterdag 23 tot en met maandag 25 september vindt op het Stationsplein, kant Sint-Michiels, in Brugge de zevende editie van het culinaire festival Kookeet plaats. Nieuw dit jaar is het duel tussen topchefs, En Garde. Gastchef is Piet Huysentruyt.

Eenendertig Brugse topchefs brengen volgend weekend topgastronomie voor democratische prijzen in Brugge tijdens Kookeet. Nieuwkomer in de rij deelnemers is luxebistro Den Dyver. En gastchef is Piet Huysentruyt, op de foto met chocolatier Dominique Persoone, die samen met chef-koks Geert Van Hecke en Patrick De Vos voortrekker van dit culinaire festival is. De man die zijn volk leerde koken, brengt voor de gelegenheid zijn Franse restaurant Likoké naar Brugge. Geert Van Hecke en Karen Keygnaert – de enige vrouwelijke Brugse chef! – zijn er te gast met hun nieuwe restaurants Zet’joe en Cantine Copine.

Piet Huysentruyt brengt zijn Franse restaurant Likoké naar Brugge

Om te mogen deelnemen, moeten de chefs ofwel een of meerdere Michelinsterren hebben in de laatste gids ofwel minstens een quotering van 13/20 in de GaultMillau. Restaurants met een vermelding in de laatste Bib Gourmand worden onderworpen aan een blinde proef. Nieuw in deze editie is het culinaire duel En Garde: elke dag nemen vijf chefs (zes op maandag) het tegen elkaar op in een spannende culinaire uitdaging.

Het concept van Kookeet blijft ongewijzigd: de hapjes kosten 4 tot 8 euro, de bezoekers betalen met jetons van 2 euro. De bijhorende brochure vermeldt wel voor het eerst de allergenen, zodat iedereen optimaal kan genieten van de gerechten. “Vorig jaar telde Kookeet 105.000 bezoekers. Dit festival promoot de stad Brugge met onze topgastronomie”, zegt Hilde Decleer, schepen voor Lokale Economie. Vorig jaar draaide Kookeet met 1,2 miljoen euro aan uitgaven en inkomsten break-even.

(SVK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.