Maandag 30 maart, 2020

Nieuws uit Lichtervelde

Sinds vorige week vrijdag werkt ook Johny Vansevenant, intussen 30 jaar politiek journalist bij de VRT, van thuis uit in Gent. Al begaf De Lichterveldenaar zich de weken ervoor nog onder journalisten en politici, terwijl het coronavirus al in het land was. "Maar er kwamen steeds meer belemmeringen om ter plaatse te gaan."

Volley Team Lichtervelde stopt vanaf volgend seizoen met haar dames A- en B-ploeg. Te veel speelsters stoppen of vertrekken, waardoor het bestuur deze moeilijke beslissing moest nemen.

Op 22 maart jl. was het exact vijftien jaar geleden dat Laura Lynn de single 'Je hebt me 1.000 x belogen' voorstelde in het rusthuis van Zwevezele. Vijftien jaar later - op zondag 22 maart - stonden we in de PADI SHOW op het web van Krant van West-Vlaanderen bij dit jubileum stil door Laura Lynn zélf even aan het woord te laten en ook door superfan Peter Carpentier uit Poperinge eveneens in de spotlights te plaatsen. Laura Lynn keek uit naar haar jubileumconcert op zaterdag 20 juni 2020 in haar eigen gemeente Ardooie. Helaas wordt ook Laura Lynn geconfronteerd met de gevolgen van corona, zodat ze - samen met haar entourage - besloot van dit feest te verplaatsen naar zaterdag 6 maart 2021 in natuurlijk terug De Ark in Ardooie.

Terwijl typetjes als VJ Tony van Willy's en Marjetten een tweede leven krijgen op Facebook neemt een andere - vooralsnog - minder bekende VJ de schoolkinderen van gemeentelijke basisschool Het Beverbos op sleeptouw met tal van avonturen, vragen en uitdagingen. VJ Bomma gaat sinds kort viraal op Facebook en doet dat op ludieke en leerzame wijze.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.