Zondag 26 januari, 2020

Nieuws uit Lendelede

340 winkels in onze provincie zijn voortaan ambassadeurs van 'Ik koop lokaal bij een winkelier van hier', een project van de Ondernemerscentra West-Vlaanderen (OC West). Lingeriewinkel Ohlala is de ambassadeur voor Lendelede.

Black and White Company Lendelede heren boekte de derde seizoenszege tegen middenmoter Waasland/Kruibeke. Het is de eerste zege met de volle drie wedstrijdpunten en daarmee nadert Lendelede tot op drie punten van het voorlaatste Thimister.

De dames van B&W C Lendelede kregen bij het derdegeklasseerde Gent geen loon naar werken en verloren in drie sets. Elke set kwamen de bezoeksters wel op voorsprong, speelden ook een sterke wedstrijd, maar de aanvallende meerwaarde en de persoonlijke foutjes in elk setslot deden de deelzeges naar de thuisploeg gaan.

Bij Liga A-ploeg Black and White Company Lendelede kan er een tijdlang geen beroep gedaan worden op centrumspeelster Julie Demyttenaere, die out is met klierkoorts. Manager Joost Kerckhof schudde met Renée Verhulst dan maar een interimspeelster uit zijn mouw. Zij speelde vorig weekend al in de derby tegen Hermes Oostende.

Tegen eind dit schooljaar wil de scholengroep Prizma - met vestigingen in Izegem, Lendelede en Ingelmunster - een principebeslissing hebben om het onderwijsaanbod verder te hervormen. Daarvoor organiseert het vijf consultatierondes voor leerkrachten, leerlingen en ouders. "Zo willen we tot een breed gedragen plan komen", zegt coördinerend directeur Geert Timperman.