Zondag 26 januari, 2020

Nieuws uit Ledegem

In Café Torreke is voor de tweede keer in een maand een ruit ingegooid. Uitbaatster An Meulemeester hoopt dat de dader(s) snel gevat worden. "Want de schrik zit er nu toch wel in."

De 43-jarige organisator van een verjaardags- en openingsfeest in een nieuwe loods langs de Nijverheidslaan in Ledegem is door de correctionele rechtbank van Kortrijk vrijgesproken, omdat hij de loods ter beschikking stelde voor druggebruik. De ochtend na het feest zakte een 23-jarige gast uit Knokke-Heist in elkaar. Hij stierf aan een overdosis drugs.

Aurore Commeine (37) uit de Stationsstraat trekt binnenkort naar Vietnam om er in het kader van haar bacheloropleiding 'Pedagogie van het jonge kind' stage te lopen. Ze is nog op zoek naar (gebruikte) werkboeken Engels die een beter leven verdienen in Vietnam dan de stoffige plaats op zolder.

De brandweer werd in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 3 uur opgeroepen voor een brand in een woning langs de Stijn Streuvelsslaan in Ledegem. De bewoner had er net voor het slapen gaan al een vreemde geur opgemerkt. Enkele uren later werd hij wakker en stelde hij vast dat er een brand was uitgebroken in de garage, in de omgeving van de elektriciteitskast.

Sinds kort heeft Ledegem, dat ooit heel wat cafés telde maar dat aantal jaar na jaar zag verminderen, er nu toch weer eentje bij. Op donderdag 9 januari opende café Sint-Pieter aan de Provinciebaan opnieuw de deuren. Malika Ameraouy en Steven Dejonckheere zijn de nieuwe uitbaters.

Bij 't Ferm in Rollegem-Kapelle kampen ze met een vervoersprobleem en de oplossing werd geboden door Rotary. De opbrengst van Izovino werd richting 't Ferm geloodst. De overhandiging van het minibusje van Decocars gebeurde donderdagmiddag op 't Capellehof, waar 't Ferm op termijn en na renovatie zijn intrek zal nemen.