Maandag 30 maart, 2020

Nieuws uit Langemark

Zondagavond rond kwart voor zeven werden de spuitgasten van Langemark opgeroepen voor een schouwbrand langs de Donkerweg in Langemark.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 2019-2020 definitief stil te leggen, werd er door Volley Belgium en Volley Vlaanderen een beslissing voor komend beachvolleybalseizoen genomen.

Basketbal Vlaanderen beslist om alle competities in Vlaanderen met onmiddellijke ingang stop te zetten. De competities worden ook op latere datum niet meer hervat. In overleg met AWBB is ook beslist om de competities op niveau van Basketball Belgium per direct en definitief te staken.

In overleg tussen Volley Belgium, dat zaterdag al de volleybalcompetitie in heren Liga A stopzette, Volley Vlaanderen en de Fédération Volley Wallonie-Bruxelles werd beslist om alle competities op Belgisch grondgebied met onmiddellijke ingang stop te zetten voor de rest van het seizoen 2019-2020.

Vandaag raakte al bekend dat in onze hoogste basketbalklasse, de Euromillions Basket League, niet meer zal gebasket worden tot begin april, daarnet werd beslist om alle competities stil te leggen tot en met 31 maart.

Samen koken, samen tafelen en samen genieten van muziek en dans: dat zijn de ingrediënten van het eerste burenfeest van Davidsfonds Langemark en Fedasil op zaterdag 21 maart in Den Tap. "Het belooft een boeiende ontmoeting te worden met Oosterse culinaire en culturele tradities, maar vooral met de 'nieuwe buren' van het asielcentrum", zegt voorzitter Peter Peene van Davidsfonds Langemark.

De Amigos de Barcelona - Günther Aernoudt, Wim Vandamme, Herold Vanacker, Bart Vlamynck, Kurt Schoorens, Filip Deltour en Yvan Depouvre - organiseerden op vrijdag 6 maart voor de vierde keer op rij een algemene quiz in OC Den Tap in Langemark om geld in het laadje te krijgen voor hun volgende fietsreis.