Zaterdag 11 juli, 2020

Nieuws uit Langemark

In het voorjaar kreeg het bibliotheeksysteem van de meeste bibliotheken een upgrade. Voor nieuwe leden van de bibs in de regio betekent dat ook dat ze een nieuwe lidkaart krijgen. Illustrator Xavier Truant maakte een ontwerp daarvoor.

Proxy Delhaize Langemark opende donderdag voor het eerst haar deuren voor de klanten. De nieuwe supermarkt is gevestigd in de Kasteelstraat, waar vroeger Carrefour Market was.

Tijdens de algemene vergadering van de zuivelcoöperatie Milcobel werden de mandaten van voorzitter Dirk Ryckaert en ondervoorzitter Kris D'haemer niet verlengd. Bestuursleden Betty Eeckhaut en Luc Van Laer werden wel herverkozen als lid van de raad van bestuur voor een periode van vier jaar.

Het openen van de grenzen werd door miljoenen mensen gevolgd. Mensen met familie in het buitenland, grensarbeiders of gezinnen die graag bij onze zuiderburen gaan shoppen: allen keken ze hunkerend uit naar het openstellen van de grens tussen België en Frankrijk. Eén groep stond nog net iets harder te trappelen dan de rest. Camperreizigers stonden, met hun mobiele bubbels, klaar om terug de baan op te trekken.

In de zaak van het naaktfeestje in een bar in Langemark heeft de Ieperse strafrechter de ex-zakenpartner veroordeeld tot zeven maanden voorwaardelijke celstraf voor voyeurisme, belaging en bedreiging. Vanuit een maïsveld werden foto's gemaakt van de toenmalige schepen van Ruimtelijke Ordening Frank Gheeraert (Open VLD) tijdens een feestje. De fotograaf krijgt de gunst van de opschorting, de vermeende opdrachtgever gaat vrijuit.

Het postkantoor langs de Vijverstraat in Langemark verhuist in het najaar naar de vroegere Boetiek Assepoes. Het huidige postkantoor staat te koop omdat het te groot is geworden. Daarmee vallen de puzzelstukjes in elkaar voor de verdere realisatie van bpa Kasteelpark.

De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de vergunning voor de windturbine, aangevraagd door de firma Jonckvansteen in Passendale, die goedgekeurd was door toenmalig minister Joke Schauvliege, vernietigd.