Voortaan online afspraak maken met Brugse politie

Voor een niet-dringende vraag of aangifte kun je voortaan online een afspraak maken met de Lokale Politie Brugge. “Op die manier vermijden we wachtrijen en kunnen we dus een betere service bieden”, zegt hoofdinspecteur Jan Maertens.

Burgemeester Dirk De fauw maakt een online afspraak terwijl (v.l.n.r.) hoofdinspecteur Jan Maertens, hoofdcommissaris Yves Rotty en hoofdcommissaris korpschef Dirk Van Nuffel toekijken. © PDV

Ook de Lokale Politie Brugge kiest telkens meer voor online toepassingen om de efficiëntie en klantvriendelijkheid te verhogen. De politiezone lanceerde woensdagmiddag een nieuwe toepassing om vragen, meldingen en aangiftes bij de politie vlotter te laten verlopen.

“Voortaan is het mogelijk om voor een niet-dringende melding online een afspraak te maken met de politie”, vertelt burgemeester Dirk De fauw (CD&V), die als verantwoordelijke voor de lokale politie het systeem kwam demonstreren in het Politiehuis aan de L. Coiseaukaai.

“Sowieso kunnen inwoners en bezoekers van Brugge iedere dag binnen lopen in het Politiehuis met allerlei vragen en problemen waarbij de politie kan helpen. Tot nu toe gebeurde dat wel eens zonder afspraak waardoor er wachtrijen kunnen ontstaan. Door een online afspraak te boeken waarbij de burger ook al digitaal aangeeft waarover het gaat, kan de politie het bezoek ook al voorbereiden en zo kan een en ander vlotter verlopen.”

Het systeem doet dus denken aan de aanpak van de stedelijke administratie in het Huis van de Bruggeling, waar ook op afspraak wordt gewerkt. “Vooral tussen 17 uur en 20 uur komt het voor dat er wachtrijen staan hier in het Politiehuis”, stelt hoofdinspecteur Jan Maertens, die coördinator is bij de Directie Operaties en instond voor de praktische uitwerking van het project. “Sommige aangiftes, zoals bijvoorbeeld zaken rond huiselijk geweld, kunnen immers wel een uur tot anderhalf uur duren. Bij een online aanvraag voor een afspraak geeft de burgers al de eigen identiteitsgegevens in en er wordt ook gevraagd om een keuze aan te vinken voor wat betreft de aard of de reden van de aangifte. De burger krijgt dan ook een berichtje terug om de afspraak te bevestigen. Op die manier vermijden we dus wachtrijen en kunnen we een betere service bieden.”


Het maken van een afspraak kan dus 24/7, van thuis uit op je computer of van op je smartphone. De afspraken zelf zijn van maandag tot zaterdag mogelijk tussen 8 uur en 20 uur en op zondag tussen 8 u en 18 u. Je maakt de afspraak door op de homepage van
www.politiebrugge.be op de button met vermelding ‘online afspraak maken’ te klikken. De politie geeft nog mee dat wie echt dringende zaken te melden heeft dit natuurlijk nog steeds best doet door te bellen naar 101 of 112.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.